Hoppa till sidans innehåll

Valbergsrännet 20/3

20 MAR 2011 17:54
Och då var säsongen i Värmland slut...
  • Skapad: 20 MAR 2011 17:54

Allt som är roligt tar slut någon gång, och nu är alltså skidsäsongen över, i Värmland i alla fall, i Dalarna finns det lite tävlingar kvar. Men vilken avslutning det blev i Torsby idag, där Valbergsrännet traditionsenligt var sista punkten på den värmländska tävlingskalendern.

 

Valbergets skidstadion i Torsby är ju en jättefin anläggning, och i detta otroligt vackra vädret än mer så. Någon plusgrad, flödande sol, dock bra före, och inte ett moln på himlen. Man glömmer nästan att man för bara några få veckor sedan stod i gråmolniga 15 minusgrader någonstans.

 

Det var en ovanligt tuff bana i uppför och nerför Valberget, speciellt för klasserna 13-14 och högre som fick åka 3 km slingan, men även 1,5 km-slingan var mera kuperad än vanligt. Det var masstart, vilket ju alltid innebär ett extra stressmoment, i fri teknik.

 

Klasserna D7-8 och H7-8 åkte 800 meter utan tidtagning, och här deltog Erik Andersson och Elsa Fischer för HSF.

 

I H9-10 kom Karl Lindqvist på 10:e plats och Tim Dalheimer på 13:e plats.

 

I D9-10 kämpade Hanna Fischer som blev 14:e och Julia Andersson som blev 15:e.

 

I H11-12 gjorde Adrian Lundberg comeback efter sin lunginflammation, och det gick märkbart tungt, vilket man ju kunde vänta sig efter tre veckor utan träning. Men Adrian visade stort kämparhjärta och tog sig runt, han blev 13:e.

 

Storbror Simon kämpade i H13-14 och var den första HSF:are som fick ta sig an de riktigt tunga backarna. Han kom på en 6:e plats.

 

I D13-14 ordnade Frida andra pallplatsen för helgen och tredje pallplats på åtta dagar, det är nästan synd att säsongen är slut nu med tanke på den fantastiska formen hon har för tillfället.

 

I H15-16 hade Jan uppgiften att åka den tunga banan två gånger, således 6 km. Han ger dock aldrig upp och kämpade sig i mål på en 9:e plats, och var märkbart tagen efteråt.

 

Ja, för att citera elefanten i "fem myror": Då var det slut.

Skribent: Matthias Kalle Dalheimer

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info