Hoppa till sidans innehåll

Västerdals-stafetten Vansbro

23 JAN 2011 22:10
Stafett i Vansbro
  • Skapad: 23 JAN 2011 22:10

Västerdalsstafetten i Vansbro 23 januari

 

Vi drog över Dalagränsen till Vansbro på skidstafett med två och ett halvt stafettlag från HSF på söndagsmorgonen.

Det var två lag i H 13-14 klassen och en deltagare i ett kombinationslag med Malungs IF i H 11-12 år.

Tävlingsområdet var vid Vansbro skidstadion , en trevlig liten stadion med en ”gammaldags” elljusbana som gick över myrar och över tallåsar.

Lag 1 i H 13-14 år deltog Simon Lundberg och Elias Edvinsson. Lag 2 bestod av Frida Lindqvist, som gav grabbarna en rejäl fight, och Adrian Lundberg, som gick upp en klass och körde mot de större grabbarna idag.

Klassen H 11-12 år, där fick Kalle Lindqvist göra ett inhopp i Malungs IF lag och även Kalle gick upp en åldersklass och tävlade mot de äldre pojkarna. Kalle gjorde en heroisk insats då han åkte 2,5 km i dag mot sina vanliga 1,5 km.

Startsträckan i 13-14 år kördes av Simon och Frida. Simon kom bra iväg i starten och Frida strax efter. Snabba tider runt den 2,5 km långa banan skvallrade om att det gick undan i skogen idag. Simon och Frida gjorde jättebra sträckor idag. Simon kom in och växlade som 4:a och Frida växlade som 7:e lag bland de 13 lagen.

Elias och Adrian stod beredda i växlingsområdet, och var nog lite nervösa, när de gav sig iväg på sträcka 2. Båda grabbarna gjorde mycket bra sträckor och Elias kom in som 7:e lag och strax efter kom Adrian i mål som 9:e lag. Bra kämpat !!!

Kalle Lindqvist körde startsträckan i sitt lag och gjorde det med bravur. Han växlade som

15 : e lag.  Hans kompis från Malung, Oskar Lindgren, gjorde ett snabbt lopp och kom i mål som 12:e lag. Bra jobbat grabbar!!

Prisutdelning med ”väljpriser”, och det gällde att komma överens med kompisen vad man skulle ta för pris idag…. Prisutdelare var Mari Svan och även maken Gunde fanns med vid stadion men pratade nog mest ”valla” med de andra Dala-papporna. Det var en mycket trevlig och spännande skiddag i Vansbro!

//Ewa

Skribent: Ewa Lundberg

  

             VÄLKOMMEN TILL HAGFORS SKIDFÖRENING 

 

 

 

    

Postadress:
Hagfors SF - Skidor
Fredrik Svensson, Videvägen 5
68333 Hagfors

Kontakt:
Tel: 056314644
E-post: This is a mailto link

Se all info