Hoppa till sidans innehåll

Historik


Häggenås sportklubb bildades den 2 januari 1932. Fotboll och skidor var de idrotter som klubbens medlemmar utövade från starten. Tjugo år senare, 1951, startades bordtennis och den idrotten blev mycket framgångsrik, då många av klubbens aktiva tillhörde de bästa i Norrland.

 

Idrottsutövarna blev fler och kraven på bra träningslokaler och omklädningsrum gjorde att gamla småskolan i Häggenås inköptes 1963. HSK-stugan som blev namnet på lokalen och har varit en samlingspunkt för aktiva inom olika idrotter.

 

Fotbollen utövades under många år på grus, men naturligtvis skulle det finnas en gräsplan i Häggenås. Den anlades och invigdes 1964 (Tigervallen). Gräsytorna har naturligtvis inte räckt till för alla varför ytorna utökats i anslutning till Tigervallen och senaste tillskottet är en ny fotbollsplan (aug. 2004). Pojk och juniorfotbollen startades 1968 och 1969 anställdes en ungdomsinstruktör- tränare inom fotbollen, som samtidigt var administratör i klubben. 1970 spelade Häggenåsklubbens herrar för första gången Div.III-fotboll och 1972 upptogs damfotboll i klubbens verksamhet.

 

Bingon startades 1965, dock i mindre skala. Inte förrän 1967 kom det stora genombrottet för bingon, inte bara i Häggenås utan i hela Sverige. Sedan dess har klubben arrangerat bingon som fortfarande är mycket poulär och en av Sveriges största. Den bedrivs i egna lokaler (Föreningshuset) i Häggenås.

 

Ett elljusspår tillkom intill HSK-stugan och invigdes 1969 med en tävling där italienska skidlandslaget fick möta bra svenskt motstånd av bl.a värdsmästaren Lars Göran Åslund och Janne Halvarsson som vann i en spännande sekundstrid. Elljusspåret flyttades senare i anslutning till skolan och sporthallen. En satsning på skidungdomar gjordes 1972 och Sören Adill engagerades som skidtränare. Den satsningen har lett till mycket stora framgångar och som gjort att Häggenås sportklubb har haft stora skidåkare på världsnivå (t.ex. bröderna Fredriksson) och att vi idag också har en bra ungdomsverksamhet.

 

Under de år som gått sedan klubben bildades har bl.a. idrotter som rinkbandy, gång, friidrott, skidor, fotboll och gymnastik funnits på programmet och numera även basket och motionsidrott.

Uppdaterad: 07 APR 2016 09:45 Skribent: Inga-Lill Olsson

HSK:s   SPONSORER

 

Postadress:
Häggenås SK
Gustav Rydstedtsväg 12
83693 Häggenås

Besöksadress:
Häggenåshallen
83693 Häggenås

Kontakt:
Tel: 064220170
E-post: kansli@haggenas-sk.s...

Se all info