Hoppa till sidans innehåll

Eskilstunarullen

25 OKT 2015 21:21
39 skidåkare deltog vid premiären av Eskilstunarullen. Snabbast av alla åkte Frank Kiereck från Karlslund.
  • Skapad: 25 OKT 2015 21:21

Vi hade delat ut låneskidor från Swix till de toppseedade åkarna för att få ett så rättvist lopp som möjligt. Nu visade det sig tyvärr att låneskidorna rullade betydligt trögare än merparten av de övriga skidorna vilket medförde att de som körde på sina egna skidor hade en viss fördel.

De toppseedade åkarna hamnade istället längre ned i resultatlistan. Men det blev i alla fall en mycket bra genomkörare för alla och detta förtar inte de fina insatser som alla gjorde.

Ganska snabbt efter starten bildades det en tätklunga som Oscar Askerlund och Frank Kiereck var drivande i under stora delar av loppet. En efter en föll ifrån och till slut visade sig Frank starkast och kunde vinna med 11 sekunder före Peter Hilmersson.

Resultat 

Varvtider

IMG_5025

14 led med laddade åkare. Favoriterna är placerade i de tre första leden men de blir ganska snart ifrånåkta tack vare de "påtvingade" lånerullisarna. Det är bara Stefan Ekman som lyckas hänga med tätgruppen genom hela loppet.


IMG_5072

Efter ca 3 km åkning är det en grupp på 10 pers som gått loss. De fyra som till slut kommer att göra upp om segern har redan intagit position. Oskar, Stefan, Frank och Peter är de fyra första åkarna. Med i gruppen finns också Patrik Lind samt våra två juniorer Linius Lillsjö och längst bak i gruppen ligger Håkan Ramberg.

 

IMG_5120

Gustav matar på så mycket han kan från start och stilen ser bra ut men rullet är mediokert och han blir omgående ifrånåkt.

 

IMG_5140

Ungomarna åkte ett varv och här går segraren Hugo Hilmersson från Göteborg i mål

 

IMG_5143

Strax bakom kommer Alex Vinsanius in på en andraplats. Grabbarna åkte in på fina 33 minuter.

 

IMG_5180

Alexander Helmin belägger tredjeplatsen i klassen upp till 16 år.

 

IMG_5193

Tätgruppen är här på väg i mål på sitt andra varv och skall ner och vända för att bege sig ut på sista rundan. Oskar drar före Stefan, Peter och Frank.

 

IMG_5226

Sofie Björklund är ensam i D21. Men hon matchar många av herrarna mycket väl. Här är hon på väg ut på sitt sista varv. Hon åker alla tre varven mycket jämnt.

 

IMG_5231

Herrar motion körde två varv. Det blev en spurt om segern som gick till Kristofer Eliasson strax före Emil Berggren. I damer motion vann Catarina ANdersson ohotad före Annika Gustafsson.

 

IMG_5286

Det gick rejält snabbt på slutet för Frank Kiereck som ryckte ifrån de övriga på de lättkörda partierna ner mot målet. Han vann med 11 sekunder före Peter Hilmersson från Göteborg.

 

IMG_5294

Det blev en tät figt om tredjeplatsen som Oskar Askerlund lyckades ta strax före Stefan Ekman.

 

IMG_5340

Sofie rullar i mål i fin stil på den mycket goda tiden 1.32 över 30 km rullskidor.

 

Eskilstunarullen 151025 031

En slagen hjälte... Både Håkan Ramberg (bilden) och Linus Lillsjö som gick med täten inledningsvis "väggade" på sista varvet. Men friskt satsat, nästa gång håller det hela vägen.

Resultat 

Varvtider

Tack till deltagare, publik och arrangörer!

.

Skribent: Jörgen Jonsson
Epost: This is a mailto link


 

Postadress:
Hällbybrunns IF - Skidor
skogsvallen, skogsvallen
63239 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016352514
E-post: This is a mailto link

Se all info