Hoppa till sidans innehåll

1972-1988


1972

Fler vägar att få ihop pengar till verksamheten söks hela tiden och 1972 startades bingo av David Axelsson. Året efter fick han ett ledarskapsbidrag från Eskilstuna kommun för ledarskap och ungdomsarbete.
Skidframgångarna fortsatte. Anna-Karin Johansson vann alla distanser på DM -74.
Hans-Erik Flack gjorde sammalunda -76 och -77.
Benny Södergren bronsmedalj på femmilen i OS -76 kan inte ha undgått någon med anknytning till HBIF, även om klubbadressen då var Edsbyn.

1979

Familjerally ordnades fyra somrar i rad, det första -79. Promenadbingo en gång i veckan under höst och vår provades också under ett par år.
Den första heltidsanställde föreningskonsulenten hette Kurt Fridström och tillträdde sin tjänst 1978. Efter honom har de kända Hällbypojkarna Kent-Ove ”Kentas” Malmgren och Ingolf Streng innehaft konsulenttjänsten. Idag innehas tjänsten av Ulf ”Pajen” Johansson.
Flicklaget i fotboll åkte till USA två gånger, första gången detta år, inbjudna tillsammans med Tunafors och Stenkvista. Soccer var okänt i USA, men dragplåster som Beckenbauer och Eusebio och dessa tjejlag bidrog till ökat intresse.
Ungdomskommittén och dess månadslotteri bildades året därpå.
Hällby-Bladet, föreningens klubbtidning, delades ut första gången -81. Den utkom två gånger per år under sju år.

1982

Damerna vann division III-fotbollen 1982 och kvalspelade mot Älta och Bele men förlorade och fick stanna kvar i III-an.
Hällby Ski-Team tog hem DM-guld i alla klasser detta år.

1984
Erik Lindström instiftade 1984 ett pris till Årets HBIF-are att delas ut under tio år. Första året delades priset av Ingemar Wallin och Lars-Ragnar Jonsson.
Gunilla Axén
Gunilla är född 27 oktober 1966 och växte upp i Hällbybrunn. När HBIF startade flickfotboll 1978 spelade Gunilla både i flicklaget, juniorlaget och tränade med A-laget där hon gjorde debut som 13 åring. Det blev seger mot Stallarholmen med 9-1 och debutanten Gunilla Axén svarade för fem av målen.
Sörmlandslaget, Elitflicklägret i Halmstad och flicklandslaget avverkades i snabb takt och allsvenska Gideonsberg i Västerås lockade till sig Gunilla som i Hällby bland andra hade haft Yvonne Ryding som klubbkompis. Yvonne Ryding vars karriär tog en annan inriktning med Miss Universum-titeln 1984.
Som 18-åring kom landslagsdebuten. Den kom i semifinalen i EM mot Italien i Linköping inför 5000 åskådare. Framgångarna fortsatte och 1986 blev nog hennes främsta år med avgörande mål i viktiga landskamper, seger i allsvenska skytteligan med 22 mål och priset som ”Årets tjej”. Diamantbollen tillkom först 1990, så priset ”Årets tjej” tilldelades Sveriges bäste damspelare.
Gunilla Axén gjorde 29 landskamper, har ett EM-guld 1984, ett EM-silver från 1987 och silver i det inofficiella VM som arrangerades 1989.
Totalt spelade Gunilla Axén 400 fotbollsmatcher och hann med att göra 513 mål innan knäskadorna satte stopp. Gunilla bor i Eskilstuna och har arbetat på Svenska Fotbollsförbundet med utvecklingsprojekt och organisationsfrågor på skrivbordet. Idag är hon förtroendevald som vice ordförande i Sörmlands Fotbollsförbund.

Fotbollsherrarna vann division VI obesegrade 1986 och samma år firades föreningens 70-årsfest i Folkets Hus.
Två år senare ordnades det första midsommarfirandet vid Sandstugan tillsammans med övriga föreningar i Hällby, bland andra Friluftsfrämjandet.
När damlaget firade 20-årsjubiléum instiftades ett vandringspris att delas ut till ”Årets Tjej”. Den första att få priset (diplom och tennfat) var Eva ”Pajsan” Johansson.
1996 satte supporterklubben upp ett liknande pris till ”Årets Kille”, Robert Grip blev förste pristagare.

Uppdaterad: 22 SEP 2018 19:37 Skribent: Johan Streng
Epost: Adressen Gömd

*************************************************

Vägbeskrivning

 

Karta

 

*************************************************

*************************************************

DE_Logo_Text_Under_Symbol

Eskilstuna-Logistik

Kfast-logotype-RGB

Munktell-Science-park

Parken-Zoo

T_fast

Vattenpalatset2

*************************************************

 hemmavinsten-banner-120x240

 *************************************************

Vi samarbetar med

 

 *************************************************

EF Bingo

Bingo

Postadress:
Hällbybrunns IF
Skogsvallen
63239 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016352514
E-post: This is a mailto link

Se all info