Hoppa till sidans innehåll

1989-2014


1989

Kommunen bedrev fritidsverksamhet för 7- till 9-åringar i Kupan i fyra år med start -89, ytterligare ett sätt att hitta nya inkomster.
Under åren 1992-95 genomfördes olika motionslopp kallade Punkteringen, Halkvarningen och Utmaningen. Hälften av behållningen gick till Barncancerfonden och den andra hälften delades mellan skid- och fotbollsektionen.

1993 - Konstsnö

Det har alltid varit svårigheter att träna och tävla i längdskidåkning i Södermanland på grund av de snöfattiga vintrarna. För att förbättra förhållandena för våra skidåkare beslutade fyra föreningar att göra någonting åt det. Föreningarna var Hällbybrunns IF, Torshälla-Nyby IS, Tunafors SK och Ärla IF. Klubbarna enades om att införskaffa utrustning för tillverkning av konstsnö. Beslutades att snötillverkningen först skulle ske i Hällbybrunn och sedan alternera mellan klubbarna Första året tillverkades snön i grusgropen och fraktades med lastbil till elljusspåret. Där spreds den ut med hjälp av en traktor försedd med gödselspridare.
Ett nära samarbete inleddes nu med Ishotellet i Jukkasjärvi. Kylan kommer ju tidigt däruppe, så de använde vår utrustning innan vi började vår snötillverkning. Ett samarbete etablerades också med Orsa Grönklitt.

Inför andra året inköptes en pistmaskin och snötillverkningen flyttades till en del av elljusspåret. För att kunna hantera maskinen åkte några entusiaster med Lars-Ragnar Jonsson i spetsen till Sollefteå. Där fick de undervisning av några medlemmar i Sollefteå IF.
Verksamheten höll på i tre år och flyttades sedan till Torshälla. Idag finns konstsnö i Vilsta.
Eftersom det rörde sig om stora investeringar fick vi ta hjälp av bidrag från våra trogna sponsorer. En frivillig avgift infördes också för de som använde konstsnöspåret.

1995

”Svennes Pris” instiftades 1995 efter Sven Johanssons, materialansvarig i damlaget, bortgång. Det delades ut under tio år till förtjänt ledare inom dam- eller flickfotboll. Först att få priset (en glasskål) var Anita Bylund, den siste blev hennes man Stig.
Föreningens framgångsrikaste Vasa-loppslöpare, Anders Palmér, nådde en 21-plats 2001. Året därpå bytte han klubb till Hallby IF och 2003 års placering blev nummer 12.

2004

2004 startade Henrik Jonsson skidskola i längdskidåkning. Anledningen var att skapa möjligheter för barn och ungdomar att träna och tävla. Responsen blev god och många dök upp i skidskolan. Det var inte bara ungdomar från Hällby, utan även från andra delar av kommunen. Några av dessa ungdomar är nu i junioråldern och har beslutat att satsa på skidåkning. De går nu i skidgymnasiet och satsar stenhårt på skola och skidåkning. Gustav Jonsson, Linus Lillsjö och Håkan Ramberg är tre elitåkare inte bara lokalt utan även nationellt. Bland toppresultaten märks Gustav Jonssons hedrande fjärdeplatser i Ungdoms-SM både 2014 och 2015.

2011

För att bredda utbudet av motionstillfällen startade vi ett motionslopp 21 juni 2011 vid Midsommartid. Det blev en succe´ och deltagarantalet har ökat varje år. I år firar loppet 5-års jubileum.

2014

2014 inleddes ett samarbete/samverkan med Hällby Pro och ett hyresavtal slöts där Pro hyr lokalen dag tid tre till fyra gånger i veckan. Pro har bland annat sång och tipspromenad på programmet och man håller till i klubbhuset under dagtid och det ger liv och rörelse till föreningen även under vardagar på dagtid.
Ytterligare samverkan inleddes under tidig vår 2015 med Eskilstuna Boule Petanque vilket ledde till att Boulen flyttade ut sin klubb bod och anlade tävlingsplaner i hörnet av parkeringen upp mot Västeråsvägen inom föreningens ägor. Det fann redan en mindre bouleplan där som anlades redan i början av 2000 talet vilket betyder att ytan Eskilstuna Boule behövde ytterligare var ringa. Det gav föreningen ännu mer liv och rörelse och gav ett trevligt intryck på den annars ganska tråkiga grusyta som var innan. Eskilstuna Boule Petanque och Hällbybrunns IF träffades under hösten 2015 för att följa upp samarbetet och under mötet kom man fram till en avsiktsförklaring om att försöka genomföra ett samgående där Boulen blir en del av Hällbybrunns IF. Det handlar dock om ett långsiktigt närmande och först 2018 kan det bli aktuellt. Det är flera hinder på vägen och årsmötena i respektive förening måste få säga sitt innan det blir möjligt bland annat.

Uppdaterad: 22 SEP 2018 19:38 Skribent: Johan Streng
Epost: Adressen Gömd

*************************************************

Vägbeskrivning

 

Karta

 

*************************************************

*************************************************

DE_Logo_Text_Under_Symbol

Eskilstuna-Logistik

Kfast-logotype-RGB

Munktell-Science-park

Parken-Zoo

T_fast

Vattenpalatset2

*************************************************

 hemmavinsten-banner-120x240

 *************************************************

Vi samarbetar med

 

 *************************************************

EF Bingo

Bingo

Postadress:
Hällbybrunns IF
Skogsvallen
63239 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016352514
E-post: This is a mailto link

Se all info