Hoppa till sidans innehåll

Skytteinformation


Vill du börja skjuta, men är ny som skytt? Hur fungerar egentligen luftgevärs- och korthållsskytte? Många frågor kan komma upp när man hittar en ny sport man vill testa.

Hållnäs SKF bedriver aktiviterer inom korthåll och luftgevär. Se under flikarna Korthåll och Luftgevär för att ta reda på hur de två olika grenerna fungerar.

Skytte är en individuell sport. En del av tjusningen med att hålla på med skytte är att oavsett kön, ålder, är lång eller kort, stark eller svag så har du möjlighet att hålla på med skytte.

Bra information om skytte kan även hittas på Svenska Skyttesport Förbundets hemsida. https://www.skyttesport.se/borjaskjuta 

 

Grenar och regler

Inom nationellt skytte tävlar och tränar både killar och tjejer i samma klass, där man deltar på lika villkor. Indelningen inom nationellt skytte är alltså baserad på ålder. Regelboken för nationellt skytte kan hittas här.

Inom sportskytte (internationellt) tävlar man i herr- och damklasser. Men även här delar man in i ålder: junior, senior och sedan veteran. Regler för sportskytte kan hittas här: https://www.skyttesport.se/reglerochbestammelser

Uppdaterad: 18 FEB 2019 16:49 Skribent: Maria Lundgren
Epost: This is a mailto link

 

 

För att se aktuella tävlingar och följa dem live, tryck på logorna nedan:

 

Postadress:
Hållnäs SkF - Skyttesport
Ulrik Johansson, Hållen 353
81964 Hållnäs

Besöksadress:
EDVALLAVÄGEN 17
81964 Hållnäs

Kontakt:
Tel: 0705159108
E-post: This is a mailto link

Se all info