Hoppa till sidans innehåll

Bli medlem i Hallsberg PK


2020-09-23
OBS!
Vi har återigen intagstopp för nya medlemmar.
Men hålla koll på hemsidan, för när vi har möjlighet att ta in nya medlemmar tas spärren bort direkt.

 

 

Är du intresserad av att börja med pistolskytte?

Pistolskytte är en kul och utmanande sport och fritidssysselsättning för män och kvinnor, ung som gammal.

 

Varför pistolskytte?

De flesta har säkert någon gång försökt att kasta prick på något. Utmaningen att bedöma avstånd, målets storlek, sin egen förmåga att kasta lagom långt, terräng och många andra faktorer som spelar in i ett lyckat kast kittlar hjärnan. Det är roligt att efterhand märka hur man blir bättre och bättre på att placera det vi kastar närmare och närmare målet.

Att som pistolskytt tänja på gränserna för sin koncentrationsförmåga, armstyrka, förståelse för vapnet, väder och vindförhållanden, med mer är ett fantastiskt sätt att koppla bort den stressiga vardagen och samla ny energi och fokus.

För den som blir riktigt biten av pistolskytte finns också en omfattande tävlingsverksamhet att ta del av. Att tävla är ett fantastiskt sätt att träffa nya människor och höja sin nivå som skytt ytterligare.

Till en inte så liten del handlar pistolskytte också om att umgås med vänner och klubbkamrater, vara en del av föreningsens verksamhet och att vara en positiv förbild och representant för skyttesporten. 

 


 

Som ny medlem

Om du blir godkänd som medlem sätter du in medlemsavgiften (för närvarande 1200 SEK per år) till Plusgiro 561918-4. Från och med den dag din inbetalning registrerats på kontot räknas du som medlem och får därefter inom kort inloggningsuppgifter till föreningens hemsida.

Då är du även välkommen till vår nybörjarträning på söndagar kl 10-12.

 

När vi tycker att det är dags att starta grund-utbildningen, kallar vi de medlemmar som inte har "Gröna kortet".

 

"Gröna kortet" är en utbildning som i första hand tar upp säkerheten med allt som har med vapen att göra, hur man handhar med vapnet före, under & efter skjutning, samt för licens, lite om vapnets delar osv.

Vid 15 år kan man börja skjuta krutvapen.

Har du aldrig skjutit pistol eller revolver förut instruerar våra skjutledare er,
du får låna ett klubbvapen vid skjutbanan.

 
Klubbvapen

 

Eget vapen

Du kan söka licens på eget vapen när du skjutit guldfodringen.

Licens utfärdas av polisen om du fyllt 18 år och efter att din klubb skrivit ett intyg om att du har uppfyllt vissa fastställda kvalifikationer. Det första krutvapen du får köpa är ett vapen i kaliber .22 (5,6 mm). När du fått din licens, kan du träna och tävla på egen hand. Efter ytterligare sex månaders aktivt medlemskap kan du få köpa vapen i grövre kaliber.

Kostnader

Som de flesta andra fritidsaktiviteter kostar pistolskytte pengar. Klubben du går med i måste ta ut en medlemsavgift för att kunna fungera.

Årsavgiften för vår klubb ligger i nuläget på 1200 SEK per år.

För att få delta i en tävling betalar man en startavgift. Startavgiften brukar på mindre tävlingar röra sig omkring 40 kr. På större tävlingar kostar en start cirka 100 kr. En del klubbar tar också ut en startavgift på klubbtävlingarna. En del av startavgiften går tillbaka till skyttarna i form av priser.

Ammunition

Ammunitionen bekostar man själv. Priset för kaliber .22 kostar hos oss ca 50:-/50 patroner. Det går åt mellan 35 och 70 patroner på en tävling. En patron grovkalibrig pistolammunition kostar från 2 kr och uppåt, beroende på ammunitionssort.

Vapen och vapenskåp

De vanligaste tävlingsvapnen kostar mellan 7.000 och 15.000 kr. Det finns billigare vapen, men man får vad man betalar för. Begagnade vapen finns att köpa i begränsad omfattning, men andrahandsvärdet på bra vapen är ofta högt.

Ett säkerhetsskåp måste man ha. Kostnad 3.000 kr och uppåt.

Personliga egenskaper

Det finns många fördomar om pistolskytte. Många tror att det är "häftigt" att skjuta pistol. Man är "macho". Helt fel! Den som vill lyckas i sporten måste ha helt andra egenskaper. Ödmjukhet och förmåga att kunna ta en motgång är viktigt. Snabbtänkthet, reaktionsförmåga, koncentrationsförmåga och finmotorisk känsla är andra bra egenskaper.

 


 

Fyll i och skicka in formuläret nedan för att ansöka om att bli medlem.

Du behöver läsa igenom föreningens stadgar, vilka du godkänner och som medlem är skyldig att följa.

Därefter beställer du ett utdrag från Polisens belastningsregister. Utdraget ur belastningsregistret får inte öppnas. 

 

Du blir sedan kallad till en introduktionsträff som vi genomför ungefär var fjärde månad. Utdraget ur belastningsregistret tas med till introduktionskursen.

På introduktionskvällen pratar vi om skytte, säkerhet och klubbens värderingar. Vi provar såklart också på att skjuta.

Så snart vi har haft styrelsemöte och gått igenom din ansökan så blir du meddelad om du blivit godkänd som medlem eller om vi inte har kunnat godkänna din ansökan.

 

 

 


 

Postadress:
Hallsberg PK - Skyttesport
Jörgen Overgaard, Kvistbro Kyrkvallen
71693 Fjugesta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@hallsbergp...

Se all info