Hoppa till sidans innehåll

Om oss


Hallsberg PK har idag ca. 70 medlemmar som tävlar och tränar såväl röksvagt som svartkrutsskytte.

Gemensamt för alla medlemmar är ett stort intresse för skyttets utmaningar och villkor. Skytte är på de flesta sätt en nästan meditativ sport. Koncentration, avslappning, fokus, fysisk och psykisk styrka. Actionelementen är få, har man för bråttom eller hetsar upp sig så drabbar det ofelbart resultatet.

Oavsett disciplin så går det här igen hos våra medlemmar, lugna, glada, med glimten i ögat oavsett om det gäller precisionskytte med kaliber .22, fältskytte med grovkalibriga revolvrar eller förnöjsamt pyssel med en original svartkrutsrevolver från amerikanska inbördeskriget.

Hos oss är det lätt att trivas, det här högt i tak och vi har plats för alla som är seriöst intresserade av att lära och utvecklas inom skytte.

Vi ställer höga krav på att våra medlemmar är med och bidrar till att skyttet utvecklas positivt i Sverige och att vår sport uppfattas som en seriös och samhällsviktig funktion.

Hallsberg PK är kontinuerligt representerat på framstående placeringar i flera vapenklasser och discipliner. 


Ett par gånger per år träffas vi på skjutbanan och hjälps åt att städa, underhålla och sköta våra gemensamma anläggningar. Vi grillar korv, pratar skytte och har det bra.

Under vår, sommar och höst är vi med och arrangerar tävlingar inom kretsen och i egen regi. Som medlem ger det suveräna möjligheter att träffa andra skyttar, se och lära från rutinerade tävlingsskyttar och arrangörer.

Våra medlemmar är aktiva skyttar, efter slutförd utbildning förutsätter vi att alla medlemmar på bästa sätt representerar föreningen ute på landets tävlingsbanor.

Kom gärna ut och träffa oss på lördagar eller söndagar, då vi som regel finns ute på skjutbanan och gärna berättar mer om vad ett medlemskap i Hallsberg PK innebär. 

 

Banan

Uppdaterad: 22 MAJ 2019 23:28

Postadress:
Hallsberg PK - Skyttesport
Jörgen Overgaard, Kvistbro Kyrkvallen
71693 Fjugesta

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@hallsbergp...

Se all info