Hoppa till sidans innehåll

Börja spela golf kampanjfilm maj 2020.mp4

Börja spela golf


Är du intresserad av att börja spela golf?

Golf är en härlig sport för den som gillar att vara ute i alla väder och umgås med vänner samtidigt som du får friskvård på köpet. Golf är svår att tröttna på, går det dåligt vill du bara att det ska gå bättre. När det går bra och du får till den där perfekta träffen vill du bara få till den igen och igen... Du kan alltid hitta nya mål att sikta mot, möjligheterna att utvecklas tar aldrig slut.

Golfens handicapsystemet låter dig tävla mot dig själv, mot andra eller så kan du spela bara för att det är kul. Golf är en sport för alla åldrar och där vi kan umgås oavsett ålder. Du kan spela tillsammans med din partner, mormor, syskon eller kompisgänget eller varför inte med helt nya människor. Golfen är lika mycket en idrott som en social aktivitet. Genom golfen kan du få uppleva det bästa av Sveriges natur.  Vill du även uppleva andra spännande miljöer är golfen ett härligt sätt att utforska och upptäcka andra länder.

För att få spela golf på merparten av Sveriges banor behöver du ha Grönt Kort. Det är lite som ett körkort – beviset på att du har koll på spelet och reglerna. Du får du genom att först registrera dig på borjaspela.golf.se, där få du ditt golf-ID. Sedan kan du även där gå den kostnadsfria web-utbildningen som lär dig om golfens regler. För att sedan lära dig att spela golf rent praktiskt kan du anmäla dig till en grönt kort kurs på en golfbana nära dig. Du behöver sedan göra ett så kallat spelprov, vilket innebär att du går tillsammans med en erfaren golfspelare på banan. För att bli godkänd och få ditt gröna kort behöver du klara av att spela 9 hål med ett handicap på 54.

Har du några frågor så hör gärna av dig till vår reception på telefon 0175-22420 eller via mail

This is a mailto link

Uppdaterad: 15 MAJ 2020 13:43 Skribent: Helene Blom
E-post: This is a mailto link

FacebookGilla oss på Facebook för att ta del av bilder och annan rolig information
UGF

 

Postadress:
Hallstaviks GK - Golf
Box 72
76322 Hallstavik

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info