Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan 2018


Inbjudan Halmstad Swimrun Sött & Salt 2:e september 2018

Halmstadtriathleterna har den stora glädjen att få välkomna Er till Halmstads allra första swimrun.

Swimrun är en snabbt växande sport som kom till Sverige 2006 då loppet Ö till Ö arrangerades för första gången i Stockholms Skärgård. Swimrun går ut på att springa och simma ett antal
sträckor. Swimrun kan genomföras av alla som kan springa och simma. Givetvis underlättar det mycket om man kan crawla men även bröstsim fungerar.

Häng med på en unik upplevelse för alla sinnen där blandningen av hav, flod, stad och skog kommer att ge er en minnesvärd upplevelse i vårt vackra Halmstad.

Banan:page1image1730144
Halmstad Swimrun omfattar totalt ca 
14 km varav 3 km simning. Karta över bansträckningen kommer att läggas ut här och på vår Facebook-sida ”Halmstad Swimrun sött & salt” senast 1/8.
Banan kommer att vara väl markerad och skyltad. Sim-sträckorna kommer att vara tydligt utmärkta vid igång och uppgång. Vätskestation kommer att finnas längs banan.

Ni kommer att passera vackra platser somVästra Stranden, Söderkaj, Halmstad Slott, Picasso-parken, Stadsbiblioteket, Norre Katts Park, Örjansvall, Nissastrand, Laxön och Slottsmöllan för att nämna några. Löpningen är platt och sker på asfalt, stigar och trä-spångar. Simningen kommer att ske i havet samt med- och motströms i Nissan.

Tävlande:

Detta är en introduktionstävling i förenklad version i syfte att utvärdera intresse av swimrun i Halmstad. Därför är antal lag begränsat till 30 st (60 deltagare).

Tävlingen sker i par om två deltagare; herr, dam eller mixed. Tidtagningen kommer att ske från gemensam start tills sista paret gått i mål. Maxtid 4 timmar. Alla deltagare får en goodie-bag vid målgång med spännande produkter från våra sponsorer.

 

Start/Mål:
page1image1751648Hangöparken, Södra vägen 35, Halmstad. Målgång sker från vattnet. Det finns parkeringsplatser i närheten och kommer att finnas möjlighet till väskinlämning. Registrering och uthämtning av badmössa sker senast 45 min före start i sekretariatet

 

Startlista och resultatlista kommer att publiceras på tävlingens FB- sida och på halmstadtri.com.

Denna inbjudan kan laddas ner som en pdf-fil här.

 

Tävlande ger sitt medgivande till att bilder tagna av tävlingsorganisationen eller av press får användas i tävlingens marknadsföring eller i press/media. Enligt RF:s rekommendationer kommer endast namn och lagnamn att publiceras på start- och resultatlista. Person som ej vill publiceras i dessa listor eller förekomma på bild ska anmäla detta till tävlingsledningen. Personuppgifter kan komma att behållas i föreningens register i syfte att marknadsföra kommande års tävling.

 


 

Bra att tänka på:

 1. Under tävlingen får lagmedlemmarna aldrig vara mer än tio meter ifrån varandra.

 2. Om något skulle hända under tävlingen är samtliga tävlande solidariskt ansvariga för att hjälpa eventuell lagkamrat eller medtävlande i nöd.

 3. Vid behov av hjälp är signalen för att påkalla uppmärksamhet att röra armen i svepande rörelser ovanför huvudet, alternativt blås i visselpipan.

 4. Nedgång i Nissan ska ske med stege där sådan finns, dykning är strängt förbjudet! Detta pga skaderisk vid lågvatten.

 5. Lag som bryter är ansvariga att anmäla detta så fort som möjligt till tävlingsorganisationen.

 6. Om en medtävlare bryter får enskild person bilda en triss med annat komplett lag. Trissen ska accepteras av alla tre deltagare och förändringen ska meddelas tävlingsledningen snarast möjligt.

 7. Vid målgång ska båda lagmedlemmarna samtidigt visa upp badmössas startnummer till funktionär.

 8. Nedskräpning leder till direkt diskvalificering. Banan går genom naturskyddat område Natura2000 som vi är extra rädda om.

 9. Att avvika från den anvisade banan i syfte att förkorta sträckan är förbjudet och leder till omedelbar diskvalifikation.

 10. Av tävlingen tilldelad badmössa samt våtdräkt, första förband och visselpipa skall bäras i vattnet.

 11. Simglasögon rekommenderas.

 12. Simfenor, handpaddel, parlina och dolme är tillåtet. All utrustning som laget startar med skall medföras till mål, avvikelse kan leda till diskvalifikation.

 13. Inga vägar är avstängda och ordinarie trafikregler gäller. Flaggvakter finns där vägar korsas. Var vaksam vid korsning av Nissan!

 14. Deltagande sker på egen risk.

 15. Anmälan till tävlingen är bindande och erlagd anmälningsavgift återbetalas inte. Vid eventuell sjukdom eller skada återbetalas inte någon del av startavgiften.

 16. Person som på tävlingsdagen är minst 18 år har möjlighet att delta. Den tävlande skall kunna simma 500 meter i öppet vatten och vara i god fysisk kondition.

 17. Offentliga toaletter finns längs banan. Dusch och omklädningsmöjligheter finns ej.

Anmälan:
Avgiften är 600 kr per lag. Ni anmäler er genom att skicka ett mail till This is a mailto link. Mailet ska innehålla deltagarnas namn, födelsedatum (år-mån-dag), mobilnummer, klass (dam, herr eller mixed) och lagnamn. Ni kommer då att få ett bekräftelsemail med betalningsinstruktioner. Sista anmälningsdatum 2018-08-15, max antal lag 30 st.

OBS! Betala inte in innan ni fått bekräftelsemail!

Arrangör/Tävlingsledning:

Fredrik Kaestner 070-2917291 & Linda Jonsson 070-6461981

Mail: This is a mailto link
Web: www.halmstadtri.com
Facebook: Halmstad Swimrun sött & salt Instagram #halmstadswimrun

Välkomna till staden med tre hjärtan och lycka till!

Uppdaterad: 07 AUG 2018 13:53 Skribent: Fredrik Ylander
Epost: This is a mailto link
Samarbetspartners

 

 

Sportson  

 

 

 

     

     

Postadress:
Halmstad Triathleterna - Triathlon
Fredrik Kaestner, Hvitfeldtsgatan 21B
30296 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0702917291
E-post: This is a mailto link

Se all info