Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsträning


Tävlingsinriktad träning i Halmstad Bågskytte

Halmstad Bågskytteförening har en tävlingsgrupp som består av Ulf Gidensköld, Lasse Brink, Daniel Fehrman och Morgan Engdahl som sammanhållande.

Syfte

HBF tävlingsgrupp har skapat ett flertal träningstillfällen, som är helt tävlingsinriktade och syftet är att förbättra förutsättningarna för tävlande medlemmar i klubben. Genom ett aktivt handlande i form av information, utbildning och mer specifik tävlingsträning skall möjlighet ges till medlemmarna att aktivt delta i olika tävlingsarrangemang inom alla förekommande tävlingsformer.

Målsättning

Träningen som är både styrd och individuell, kommer att hållas på söndagar, tävlingsfria veckor kl.10-13 och innehålla moment som tävlingsskjutning med klocka, matchskytte, särskjutnings pil, finalskjutning. Vi kommer även att titta på skjutteknik, tävlingsförberedelse och lära deltagarna materialvård och trimning. Skytten kommer att ges möjlighet att hitta förbättringsmoment och planera sin individuella utveckling tillsammans med övriga skyttar i gruppen. Träningen kommer under inomhussäsongen att bestå i skytte på 12- och 18 meter.

Vad krävs av deltagaren?

Dessa träningar riktar sig till dig, som tävlar eller vill börja tävla, där vi agerar och beter oss som om varje tillfälle har en strikt tävlingsatmosfär med koncentration och fokus på att förbereda och förbättra individen som skytt inför kommande tävlingar. Kravet för att kunna medverka på dessa träningar är att skytten ska delta i vinterserien eller någon av de nationella tävlingar som hålls under 2018/2019. Utöver detta ska skytten även inneha egen, tävlingsgodkänd utrustning. Viktigast av allt är så klart att skytten har ett intresse av att vidareutveckla sina kunskaper om både material, trimning och skjutteknik.

 

Deltagare i denna grupp kommer även att ha meddelandeplikt på närvaro/frånvaro vid dessa tillfällen via webben för att instruktörer ska kunna skapa och följa en bra träningsplan. Vid intresse av deltagande i tävlingsträningen ska anmälan göras till någon av personerna i tävlingsgruppen.

Uppdaterad: 02 MAR 2018 15:30 Skribent: Daniel Fehrman
Epost: Adressen Gömd

 

Prova-på

Här finns vi

 

Postadress:
Halmstads BF - Bågskytte
Mats Fehrman, Erlandsliden 18
30293 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0706947623
E-post: This is a mailto link

Se all info