Hoppa till sidans innehåll

Kombinera studier med en satsning på badminton


centerpresentation.JPG

Högskolan i Halmstad - Riksidrottsuniversitet och PIKA-program

Högskolan i Halmstad är ett Riksidrottsuniversitet. RIU-student kan man bli oavsett vilket program man söker, här blir man först antagen till programmet och får sedan ansöka om support via RIU.

Vad erbjuder vi?
Halmstad Badmintonklubb håller just nu på att bygga upp ett badmintoncenter i Halmstad där samarbetet med Högskolan är en viktig del. Tillsammans kan vi erbjuda:

  • Högkvalitativ utbildning, anpassad till ditt idrottande - tävling och träning.

  • Kvällsträning tillsammans med Halmstad Badmintonklubb (4 pass i veckan tillgängliga) - En trevlig och välskött förening.

  • Morgonträningar i samverkan med Sannarpsgymnasiets NIU. (3 pass i veckan tillgängliga).

  • Fysträning i samverkan med andra elitidrottare på Högskolan

  • Tillgång till gym - tillgängligt på högskolan.

  • En intressant studie- och träningsmiljö tillsammans med elitidrottare från flera olika sporter (bordtennis, golf, brottning, tynglyftning mm).

PIKA-programmet
Högskolan i Halmstad har även ett speciellt program för elitidrottare. PIKA står för Professionell IdrottsKarriär och Arbetsliv och är en specialanpassad kurs på 180 poäng för dig som vill kombinera studier med elitidrott

Här utvecklar du kunskaper inom idrottsrelaterade områden som idrottspsykologi, idrottsbiomekanik och idrottsfysiologi. Du tillämpar kunskaperna på ditt eget idrottsutövande och på det sättet ger du dig själv förutsättningar för en långsiktigt hälsosam och hållbar karriär.

Alla studenter vid RIU och PIKA ges tillgång till en träningsmiljö i form av gym och gruppträningsaktiviteter med andra idrottsstudenter. Kostnadsfritt deltagande i föreläsnings- och seminarieprogram med fokus på idrottspsykologi, fysioterapi, nutrition mm. Inom ramen för träningsmiljön erbjuds också till reducerade priser tillgång till stödtjänster inom exempelvis individuell idrottspsykologisk rådgivning.

Läs mer:
Mer om Högskolan och att kombinera idrott och studier
Mer om PIKA-programmet
Vilka kurser kan du välja mm?

Är du intresserad av att kombinera studier med badminton, kontakta oss på This is a mailto link.


I februari 2020 hölls en presentation om badmintoncentret tillsammans med Högskolan. Du kan se inspelningen från mötet här:

Uppdaterad: 02 MAR 2021 20:58 Skribent: Thomas Carlsson
E-post: This is a mailto link

HBMK PÅ FACEBOOK

helens.jpg

Postadress:
Halmstads BMK - Badminton
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Besöksadress:
Söndrumshallen, Bäckagårdsvägen 130
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 03536919
E-post: info@halmstadbadmint...

Se all info