Hoppa till sidans innehåll

Att börja skridskoskola


Anmäl ditt barn till skridskoskolan

Om ditt barn vill lära sig att åka skridskor eller redan kan åka men vill börja att träna teknik och lära sig mer går det bra att anmäla sig till vår skridskoskola. Vi startar nya grupper i skridskoskolan varje år i januari och september. Mer info om tider och anmälan hittar du här på hemsidan några månader innan.  

Att gå på skridskoskolan

Det är bra att komma i god tid före träningen startar – ca 15 minuter – så man hinner knyta skridskor samt ta på sig hjälm och vantar. Det är viktigt att barnen blir anmälda och avprickade vid varje tillfälle. Tränaren eller någon från klubben tar närvaro vid varje tillfälle. Det är viktigt för oss att veta vilka barn som är på isen, bl.a. för att de är försäkrade när de åker. 

Utrustning 

När barnen börjar åka skridskor är det viktigt att ha vantar och hjälm när man åker. När det gäller klädsel är det viktigt att barnen inte fryser men ändå inte är för ”bylsigt” klädda. Det ä rviktigt att kunna röra sig ordentligt. Det är väldigt viktigt att kläderna är rena från grus och smuts. Om det kommer grus och smuts på isen kan det bli farligt för åkarna, då de fastnar och snubblar på smutsen. 

Skridskor finns att köpa i sportaffärer samt i konståkningsbutiker på̊internet. Det ärviktigt att skridskorna ärslipade (info längre ner i dokumentet om detta). 

Under tiden barnen tränar 

Klubben ser till att det finns tillräckligt med tränare och hjälptränare på isen så att alla föräldrar i lugn och ro kan sitta på läktaren och titta. 

Klubbinfo 

Klubbrummet finns precis innanför glasskjutdörrarna på baksidan av ishallen – vid lilla banan. 

Klubben har en hemsida med mycket information om allt som gäller klubben. Gå in och se vad som händer och sker i klubben. På hemsidan finns information om klubbens styrelse. Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor rörande klubben. Alla kontaktuppgifter finns på hemsidan. Där finns även en sida för skridskoskolan. 

rlägger vi ut ALL info gällande skridskoskolan. 

www5.idrottonline.se/HalmstadsKK-Konstakning 

Man kan även gå in på Halmstad Arenas hemsida och gå in under föreningar sålänkas man vidare till vår hemsida. 

Sociala medier 

Vi finns på Facebook

 -  Halmstads Konståkningsklubb - som är vår officiella Facebook sida där du kan gilla och följa oss. 

 - Halmstads Konståkningsklubb Klubbrummet – vår Facebook grupp där man kan ansöka om medlemskap för att få ta del av nyheter, möta andra föräldrar i klubben och diskutera sporten. 

- Halkk begagnat & nytt -  är en sida därman kan köpa och sälja begagnade saker.

 På Facebook finns även en annan sida för köp och sälj – Konståkning köp och sälj (den sidan tillhörinte Halkk). 

Vi finns även på Instagram

Halmstadskonståkningsklubb – följ oss gärna, där lägger vi ut bilder från all vår verksamhet.

Slingan

I slutet av varje termin anordnas en uppvisning där klubbens åkare som inte har börjat tävla visar upp olika slingor med åkningen som dom lärt sig under terminen. Mer information om detta kommer under terminen.

Pris 

Det kostar 875 kronor att åka 12 gånger i skridskoskolan. Betalning sker via fakturering till er. 

Allmänhetensåkning 

Lördagar och söndagar klockan 12 – 14 och vardagar klockan 10 - 15 ärdet allmänhetensåkning på Arenan. Det är då gratis att åka och alla får åka. 

Skridskoslipning 

Klubben har inte skridskoslipning men hänvisar till bland annat PT Skridskoslipning (Pelle Törnkvist) 070-350 98 52. Ring förtidbokning. Pelle har även uthyrning av skridskor samt försäljning av b.la. skridskoskydd och snören. Pelle finns också på Facebook – PT skridskoslipning.

Övrigt

Tränarna tittar kontinuerligt på åkarna och talar om när det tid att avancera till en grupp med mer utmanande träning. 

Det går bra att maila ev. frågor till: This is a mailto link 

Uppdaterad: 10 SEP 2018 21:41
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 
 

Gräsroten

 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Halmstads KK - Konståkning
Halmstad Arena, Växjövägen 11
30244 Halmstad

Besöksadress:
Halmstad Arena, Växjövägen 11
30244 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0703171676
E-post: This is a mailto link

Se all info