Hoppa till sidans innehåll

Föräldraengagemang


Föräldraengagemang

Ideelförening

Halmstads konståkningsklubb är i likhet med de flesta svenska idrottsföreningar en ideell förening. Klubben och verksamheten drivas av medlemmarna själva och föräldrar. Det är mycket som man måste veta, kunna och hålla reda på för att få bedriva en idrottsförening idag. Det är också viktigt att klubben bjuder in till tävlingar som vi anordnar för att våra åkare ska få inbjudan och kunna åka på andra tävlingar. 

Klubben har en heltidsanställd tränare resterande tränarna sköter sitt uppdrag som timanställda på sin fritid och avlönas eftersom det krävs utbildning och kunskap om sporten. Förutom tränarnas is- och markträning samt planeringen kring detta krävs det ideella föräldrainsatser och engagemang hela året för att klubben ska kunna fungera. Administration, arbetsgivaransvar för tränarna, arrangering av tävlingar och slingauppvisning, inköp och kioskförsäljning, lägerplanering, värdegrundsarbete, sponsring och mycket mer. Flera av dessa saker är avgörande för att vi ska få bedriva en konståkningsklubb men också för att få intäkter till klubben för att kunna hålla träningsavgifterna så låga som möjligt och anställa bra och utbildade tränare. 

 

Arbetsgrupper för föräldrar

Då vi är en växande klubb och det finns mycket vi behöver hjälpas åt med får du som förälder, när du anmäler ditt barn till Halmstad konståkning, välja en arbetsgrupp som du vill ingå i. Väljer du ingen grupp placeras du ut i den gruppen som behöver föräldrar. I arbetsgruppen finns det en samordnare som kallar till möten eller kontaktar er när det är dags för arbetsgruppen att göra något. Det är viktigt att du som förälder har en god kontakt med din samordnare och för en bra dialog för att vi ska få våra arbetsgrupper att fungera.

Att alla föräldrar närvara och är delaktiga i olika arbetsgrupper lönar sig också för klubben då vi registrerar denna närvaro till SISU-Idrottsutbildarna som då hjälper till med utbildning/föreläsningar för att utveckla åkarna, tränarna, föräldrarna och styrelsen. Föräldramöten är det forum som tränarna och styrelsen informerar i om viktiga saker och förändringar under terminen. Mötena hålls en gång per termin och också denna närvaro registreras hos SISU-idrottsutbildarna. 

 

Försäljning och extra arbeten

I anmälningsformuläret som du som förälder fyller i början av varje säsong finner du information gällande klubbens försäljningskampanjer. Några gånger per år får klubben erbjudande om att tjäna en peng till klubben genom att arbeta på konserter, teatrar eller galor som hålls i Halmstad Arena. Vid dessa extra arbeten behöver vi hjälpas åt så att vi kan fortsätta att ta dessa uppdrag och få in pengar till klubben.

Att hålla våra träningsavgifter så låga som möjligt vill vi alla och för att kunna fortsätta göra det och samtidig utveckla och hålla Halmstads Konståkningsklubb levande behöver vi alla hjälpas åt. 

Uppdaterad: 10 SEP 2018 19:49 Skribent: Sanna Rokka
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 
 

Gräsroten

 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Halmstads KK - Konståkning
Halmstad Arena, Växjövägen 11
30244 Halmstad

Besöksadress:
Halmstad Arena, Växjövägen 11
30244 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0703171676
E-post: This is a mailto link

Se all info