Hoppa till sidans innehåll

KÅSK


Att börja KÅSK

När ditt barn gått en eller flera terminer på skridskoskolan så flyttar ditt barn upp till konståkningsskolan-KÅSK, tränaren meddelar när det är dags. I KÅSK träna man en gång extra i veckan. Träningen består av mer konståkningsövningar och skridskoteknik på isen men även markträning/stretching efter isen. När träningen börjar så tar tränaren närvaro på isen. De dagar det är markträning/stretching efter ispasset byter barnen till gympaskor och möter upp tränare i Piazzan (glaskorridoren utanför ishallen). Schemat läggs ut under fliken Träning-Träningsschema på hemsidan och eventuella tillfälliga ändringar läggs under fliken Nyheter-Egna nyheter (denna sidan kan man prenumera på).

Skridskor 

När barnet har vuxit ur de skridskorna som de haft i skridskoskolan kan det vara bra att byta till ett par skridskor med taggar fram för att ge möjlighet till barnet att göra övningar där taggarna används. Det är också viktigt att byta skridskor om man ser att barnet inte har tillräckligt stöd/är stadig (fötterna böjs inåt när skridskorna är på) i skridskorna. 

Skridskor med taggar finns att köpa i sportaffärer, konståkningsbutiker (se under fliken Länkar) samt begagnat. Begagnade skridskor finns att hitta på blocket eller på olika Facebook sidor. På vår egna Facebook sida, Halmstads Konståkningsklubb Klubbrummet, kan man fråga andra i klubben efter skridskor. Det finns också en Facebook sida som heter Halkk begagnat & nytt, som några åkares föräldrar startat där man kan hitta och efterlysa det mesta. Det är viktigt att skridskorna är slipade (för tips för slipning, se under fliken Länkar). 

Under tiden barnen tränar 

Klubben ser till att det finns tillräckligt med tränare på isen så att alla föräldrar i lugn och ro kan sitta på läktaren och titta. 

Klubbinfo 

Klubbrummet finns precis innanför glasskjutdörrarna på baksidan av ishallen – vid lilla banan. Detta får ni gärna använda, fråga tränaren om koden.

Halmstads Konståkningsklubb är en ideell förening och det betyder att det är vi föräldrar som sköter allt i föreningen förutom träningen. För att detta ska fungera behöver alla hjälpas åt och som förälder till ett barn i KÅSK kommer du att få börja hjälpa till. Detta kan vara att stå i kiosken på en tävling, bemanna vinter/sommarläger eller sitta med i styrelsen. Du kommer även att få hjälpa till att sälja olika saker då vi har en Försäljningskampanj igång. För mer infomration om vad föreningen menar med föräldraengagemang hittar du här. Länk till Föräldraengagemang. 

Du som förälder ansvarar också att läsa informationen under fliken Föräldrainformation på hemsidan och hålla dig uppdaterad kring information från tränare och styrelse som läggs ut i nyhetsflödet. Kontakt uppgifter till tränare, styrelsen och likabehandlingsgruppen hittar du under fliken Om klubben.

Sociala medier 

Vi finns på Facebook

 -  Halmstads Konståkningsklubb - som är vår officiella Facebook sida där du kan gilla och följa oss. 

 - Halmstads Konståkningsklubb Klubbrummet – vår Facebook grupp där man kan ansöka om medlemskap för att få ta del av nyheter, möta andra föräldrar i klubben och diskutera sporten. 

Vi finns även på Instagram

Halmstadskonståkningsklubb – följ oss gärna, där lägger vi ut bilder från all vår verksamhet.

Slingan

I slutet av varje termin anordnas en uppvisning där klubbens åkare som inte har börjat tävla visar upp olika slingor med åkningen som dom lärt sig under terminen. På slingan brukar åkarna ha kläder de känner sig fina i och efter uppvisningen brukar det hållas en prisutdelning. Mer information om detta kommer på hemsidan under terminen.

Pris 

Faktura kommer till er via mail, för eventuella frågor var god att kontakta vår kassör.

Varmt välkomna till Halmstads Konståkningsklubb, tveka aldrig att höra av er vid frågor! 

 

 

Uppdaterad: 21 SEP 2018 14:55
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

 
 

Gräsroten

 
 
 
 
 
 
 
 

Postadress:
Halmstads KK - Konståkning
Halmstad Arena, Växjövägen 11
30244 Halmstad

Besöksadress:
Halmstad Arena, Växjövägen 11
30244 Halmstad

Kontakt:
Tel: 0703171676
E-post: This is a mailto link

Se all info