Hoppa till sidans innehåll

Svenska Roddförbundet


 
Roddförbundet har förlängt samarbetsavtalet med Swedemount som som officiell klädpartner och som sponsor till SRT24 (Sweden Rowing Team 2024)tom säsongen 2024.
 
World Rowing genomförde i mars en serie av föreläsningar på webben för att skapa trygga roddmiljöer. Nu följs den upp och målgruppen är aktiva roddare. Vi på Svenska Roddförbundet rekommenderar att så många som möjligt deltar i dessa utbildningar.
 
Så här går valberedningsarbetet till steg för steg
 
Svenska Roddförbundets förbundsmöte är planerat till 26-27 mars 2022. Nu söker vi efter en bra plats att genomföra möte på.
 
Valberedningen har under sommaren besökt roddtävlingar och haft dialog med nätverk inom sporten för att informera om vårt arbete samt öppna upp diskussioner om roddsportens framtid.
 
Johan som tidigare varit verksam som tränare på roddgymnasiet i Strömstad och som personlig tränare till Frida Svensson som bland annat blev världsmästare 2010 vänder nu tillbaka till Sverige och får rollen som sport- och utvecklingschef på SOK.
 
Det blev en fantastisk avslutning för svensk del då Sverige fick ett guld i herrarnas dubbel, CM2X i World Rowing Costal Championship i Oeiras, Portugal.
 
Vi fortsätter med mästerskap i kustrodd. Förra helgen var det beach sprint där Sverige fick med sig ett guld dubbel för juniordamerna. Nu är det dags för den lite längre sträckan 6 km.
 
Om du funderar på att hitta den perfekta lösningen för att kombinera studier och idrott så är Sandagymnasiet valet för dig!
 

Baltic cup 2021

(2021-09-28 15:00)
Baltic cup genomfördes i år i Trakai i Litauen. Sverige hade som vanligt en stor trupp med juniorer med på tävlingen.
 
Sverige har i eftermiddag genom Stina Bujalla och Tyra Carlsson från Kungälv vunnit guld i klassen CJW2 i World Rowing Beach Sprints finals i Oeiras i Portugal.
 
SR:s utbildningsgrupp har under våren genomfört genomfört de två första tillfällena via Teams och har nu två möjligheter att göra den fysiska delen. Med anledning av lågt deltagande ser vi möjlighet att ta in nya deltagare.
 
I helgen avgörs den 27:e årgången av Baltic cup. Ända sedan starten 1994 i Poznan, Polen har det varit en viktig regatta för utvecklingen av våra juniorer och för att få erfarenheter av internationell rodd.
 
Beach Sprint har varit en del av World Rowing Championship sedan 2019 och innan dess genomförts på flera kontinentala mästerskap. 2021 genomförs det för första gången med juniordeltagande.
 

 

Webmaster:

Frida Mehlin

Kontakt: 

halmstadsroddklubb@gmail.com


Följ oss på Facebook

 

 

Postadress:
Halmstads Roddklubb - Rodd
Laxövägen 2
30231 Halmstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: halmstadsroddklubb@g...

Se all info