Hoppa till sidans innehåll

Friflygningsveckan

2016-07-24 16:56
Friflygningsveckan Vår friflygningsvecka har tyvärr (trots det fina vädret) fått en dålig start. På lördagen havererade sporrhjulet på ECG och nu i dag söndag så släppte någon del inne i motorn och flög ut igenom sidan på motorblocket.
 • Uppdaterad: 2016-07-24 17:01

Hur omfattande skadorna är på motorn vet vi i skrivandet stund inte, men det lär dröja ganska länge innan vår kära Pawnee åter får luft under vingarna. Det här kommer att kosta pengar så nu är det extra viktigt att sälja presentkort, göra många skolstarter och inte minst friflyga så mycket som möjligt för att täcka de extra kostnader vi tvingas dra på oss för hyra av annan bogserare och reparation av den havererade motorn.

Följande gäller:

Vi har under måndag- tisdag hyrt in en Rally av Olle Palm så under dessa två dagar så gäller det att flyga så mycket som möjligt för sen är det slut för den här veckan. Det blir således ingen ytterligare flygning under vecka 630, hur det blir med skolningen måndagen den 1/8 får jag återkomma till.

Under måndagen kommer Karl-Olof att skola och Stefan att flyga några presentkort, grejorna är ute och igång så det är med andra ord bara att komma o flyga (på onsdag är det för sent). Under tisdagen blir det bara friflygning och ingen skolning utom för dom som har EK bevis.

Jag vill poängtera för våra elever, TA NU CHANSEN och flyg under måndagen, det blir inga fler chanser under den här veckan.

Planeringen är sedan att från och med måndag den 1/8 hyra ett plan för resten av säsongen antingen en Pawnee från Ålleberg eller fortsatt med Rally från Olle Palm.

Målsättningen är att ni medlemmar ska drabbas så lite som möjligt av detta avbrott men samtidigt får vi inte dra på oss orimliga kostnader.

Fråga eller kommentera gärna, men gör det här under och inte på våra sms grupper.  

Skribent: Bo Olsson
Epost: This is a mailto link
 1. Hej Halmstad! Det var tråkigt att läsa om ECG men ni är hjärtligt välkomna till Feringe. Vi har bra med plats i hangaren, bogsering varje dag och övernattningsmöjligheter för de som är lediga. För övriga är det som Johan skriver bara halva restiden mot vad jag har till vårt termikmecka!

  (Torulf Wiberg 2016-07-26 kl 15:11) Anmäl
 2. Pressentkorten är ett problem, det inser jag också. Vill bara försöka hålla kostnaderna nere... men får ju inte påverkaintäkterna! Efter vi kommer hem ifrån Feringe så kan jag tänka mig att hänga på Johan Folkessons idé att vi t.ex. helgen efter monterar upp en kärra (t.ex. Single Astiren) på Maxis parkering nära ingången o försöker kränga presentkort en heldag (om vi får lov till det av Maxi. (De kan ju få några presentkort som betalning).

  (Johan Falkenberg 2016-07-24 kl 21:57) Anmäl
 3. Johan du menar att våra presentkort ska åka till Feringe?

  (Göran 2016-07-24 kl 19:04) Anmäl
 4. Ska försöka komma in måndag EM och tisdag FM  för min egen del får se om det finns plats annars är det som det är. Vilken otur återkommer om Feringe .....

  (Kurt Johansson 2016-07-24 kl 18:42) Anmäl
 5. Varför inte flytta upp allt till Feringe efter Tisdagen och resten av sommaren? Det tar knappt 1 tmme med bil dit finns massor av stugbäddar att bo över i och MASSOR av termik och ett grymt ställe att umgås på dit även familjen kan hänga med. Skolning kan ske där och Feringe har lärare på plats. Bara som förslag då vi inte behöver hyra bogserflygplan utan betala deras minutaxa.

  (Johan Falkenberg 2016-07-24 kl 17:42) Anmäl

Diverse

 

 För köp av presentkort,  klicka här                 

 

  För bokning av present-      kortsflygning, klicka här   

  

  Boka Live it-upplevelse,     klicka här 

 

  Klubbens Swish-nummer:   123 112 23 99

 

 

RST 

 

 

facebook

 

Postadress:
Halmstads SFK - Flygsport
Gamla kustvägen 2
30241 Halmstad

Besöksadress:
Gamla kustvägen 2
30241 Halmstad

Kontakt:
Tel: 035-125998
E-post: This is a mailto link

Se all info