Hoppa till sidans innehåll

FAQ Friidrottsskolan


Vad gör man på Friidrottsskolan?

På Friidrottsskolan får barnen testa på alla de olika friidrottsgrenarna under lekfulla former. De får lära känna nya kompisar och de leds av kompetenta och engagerade ledare. Vi anpassar väldigt mycket efter barnets ålder. Ju äldre, desto mer går vi igenom hur man gör för att till exempel hoppa högre i höjd och stöta längre i kula. Sista dagen genomförs en populär mångkamp där barnen får testa på både vanliga och lite udda grenar. Se sidan med exempel på hur en vecka kan se ut för en grupp. Gå in här för att se en film från tidigare friidrottsskola.

 

Behöver jag några förkunskaper för att gå på Friidrottsskolan?

Man behöver inga förkunskaper överhuvudtaget utan vem som helst som är sugen på att prova friidrott kan vara med! 

 

Hur anmäler jag mig till Friidrottsskolan?

För att anmäla sig måste man ha ett konto i vårt intranät. Detta skapar du i samband med din anmälan. Gå in på anmälningsfliken på denna hemsida så kommer du komma till anmälningsformuläret där du gör din anmälan. Observera att man måste skapa två olika konton om man vill anmäla två olika barn, annars blir det fel. Har du ett konto sedan tidigare för ditt/dina barn så logga då in på detta. Är man inloggad på ett konto så får man inte anmäla ett helt annat barn via kontot utan skapa då ett nytt konto.

 

Mellan vilka tider är Friidrottsskolan?
Friidrottsskolan startar kl 10.00 och slutar kl 15.00 varje dag. Möjlighet till barnpassning finns mellan kl 8.00 och 10.00 samt 15.00-16.00. Observera att detta är en service som kostar extra och som kräver föranmälan.

 

Mitt barn har inte tidigare provat friidrott, kan han/hon vara med?

Självklart! Det är många som tidigare inte provat friidrott som anmäler sig till, och deltar i Friidrottsskolan! Våra ledare går igenom allt från grunden när de instruerar så att alla känner sig trygga!

 

Ingår mat i Friidrottsskolan?
Ja. Alla får lagad lunch som vi äter varje dag på idrottsplatsen.
På eftermiddagen får alla mellis. Om du har anmält dig till barnpassningen, som kostar extra,  så ingår frukost som finns tillgänglig mellan kl 8.00-9.00.

  

Mitt barn är allergiskt, hur fungerar det med maten?
Den leverantör vi har för maten ordnar mat för alla allergier. Se bara till att ange vad i samband med anmälan. Om ni meddelar oss först samma morgon så kan ert barn bli utan mat!

 

Vad ska man ha med sig?

Ett par bekväma gympaskor är viktigt. Ordentligt med kläder rekommenderas också, då vädret kan slå om under dagen. Vid soliga dagar kan en keps vara skönt som skydd mot solen.

  

Vad händer vid regn?
Vi kör Friidrottsskolan som vanligt vid regn. Vi anpassar oss så gott som det går, men det finns inte möjlighet att vara inomhus.
Se till att skicka med ordentligt med kläder alla dagar. En solig morgon kan bli en plaskblöt eftermiddag.

 

Jag har helt missat att anmäla och nu är det fullt, hur gör jag?

Det går inte att få in ett till barn om det är fullt. Observera även att vi inte tillhandahåller någon reservlista utan är det fullt så går det inte att få in ett barn till. Vänligen respektera detta.

 

Hur fungerar betalningen?
Betalningen går att göra med antingen kort, Swish eller via plusgiro. Du kan välja betalsätt efter det att du gjort din anmälan. Observera att anmälan inte är giltig förrän betalning är gjord. Om du valt att betala via plusgiro eller Swish så måste betalning göras inom 5 dagar, annars kommer anmälan att förfalla. Datumet som står är det datum som pengarna ska finnas på vårt konto, vilket innebär att ni måste lägga in betalningen ca två dagar innan för att den ska komma fram i tid om ni betalar via plusgiro.
För att vi inte ska missa någon betalning är det viktigt att ni är noga med att ange ert anmälningsid och förnamn + efternamn!

 

Jag har missat att betala i tid. Vad gör jag?
Logga in på intranätet och se om det fortfarande går att betala din anmälan. Går det inte är den förfallen och då måste en ny anmälan göras, kontakta i sådana fall kansliet.

 

Strykning och återbetalning, hur funkar det?

Det går att ångra sin anmälan efter det att man betalat. Då skickar man ett mail till This is a mailto link. Då gäller följande avbokningsvillkor: Fram till två veckor innan friidrottsskolestarten för ert barn betalas allt tillbaka utom en administrationsavgift på 200kr. Från två veckor till tre dagar innan skolan betalar vi tillbaka halva avgiften. Sker återbud senare än fredagen veckan innan friidrottsskolestart så betalas ingen avgift tillbaka. Om avhopp sker på grund av skada eller sjukdom kan större delen av avgiften återfås mot läkarintyg. När det gäller barnpassningsavgiften betalas denna tillbaka om återbud sker fram till två veckor innan din friidrottsskolestart. Sedan betalas ingen avgift tillbaka.

 

Mitt barn är inte anmält, Kan mitt barn då få ta över något annat barns plats om det skulle uppstå sjukdom för detta barn?

Tyvärr går ej detta i och med att varje anmälan är knuten till ett speciellt barn och är personlig.

 

Jag har anmält och betalt för mitt barn till Friidrottsskolan, vad händer härnäst?

Du kommer få en betalningsbekräftelse när din betalning har gått igenom/ är registrerad. Ca en vecka före friidrottsskoleveckan kommer ett kort informationsbrev att mailas ut till alla veckans deltagare med mer information om veckan. I mailet finns elementär basinformation om grupptillhörighet, samlingsplatser, plats och tider, osv. Önskar ni ytterligare information som kan vara praktisk att känna till om veckan så är ni välkomna att läsa vidare på vår hemsida. Se till att du har en korrekt e-postadress inskriven i systemet så att du får informationen. Har du glömt en punkt i adressen eller liknande när du skrev in anmälan så kommer mailet inte komma fram.

 

Hur avanmäler jag?

Anmälan kommer att förfalla inom 5 dagar om betalning ej gjorts.

 

Mitt barn vill jättegärna vara med sin kompis under veckan, hur gör jag?

När du anmäler barnet, skriv det i önskemål. Det går alltid att ordna, men vi vill gärna veta era önskemål så tidigt som möjligt!
Vi delar normalt in grupperna helt efter födelseår, speciellt i de yngre grupperna. För att ange ditt barns gruppönskemål logga in på ditt barns konto i intranätet. Efter gjord inloggning går du sedan ner på sidan en bit där du ska klicka på en grön bock (bocken finns på den vecka som barnet är anmält till). Nu kommer du komma till ytterligare en sida där det är möjligt att ange gruppönskemål. Se en förklarande bild här.

 

När görs gruppindelningen och hur vet man vilken grupp barnet hamnat i?

Gruppindelningen brukar göras i mitten av veckan innan aktuell friidrottsskolevecka. På deltagarlistorna för respektive vecka anges i kanten efter varje namn vilken grupp barnet hamnat i. Deltagarlistorna finns även fasttejpade på det stora mattältet strax efter entrén till idrottsplatsen.

Hur många barn är det i varje grupp?

Normalt är det ca 15-20 barn och två ledare. Samma tränare följer barnen hela veckan. Utöver dessa ledare är det ytterligare tränare på idrottsplatsen. Totalt går det ca 10 barn per ledare.

 

Vilka är det som är ledare under veckan?
Det är tränare och äldre aktiva från den ordinarie verksamheten. Väldigt många är ledare på Friidrottsskolan i många år.  
Alla ledare har gått tränar- och ledarskapsutbildningar.

 

Får jag som förälder titta på under dagarna? 

Självklart får ni vara med!

 

Mitt barn har tappat bort ett klädesplagg från friidrottsskoleveckan, hur får jag tillbaka detta?

Vi sparar normalt stora säckar med kvarglömda kläder under en begränsad tid. Har ni tappat bort något är ni välkomna att komma ner till det gula klubbhuset på Enskede IP för att kolla igenom säckarna om föremålet kan återfinnas. Bortglömda föremål kan även finnas hos vaktmästaren i byggnaden till höger efter entrén till idrottsplatsen.

 

Vad innebär mångkampsdagen och avslutningen?

Sista dagen varje vecka har vi en mångkamp med cirka 10 grenar. Det är alltifrån riktiga friidrottsgrenar till mer lekfulla grenar som ofta tränats under veckan Barnen följs åt i sina grupper under dagen, med en av de ledare de haft under veckan.

Det kommer även arrangeras en rolig dragkamp mellan grupperna. Kl 14.30 tackar vi barn, ledare och föräldrar. Då brukar av tradition många föräldrar komma, vilket skapar bra stämning och ytterligare en bra upplevelse för barnen. Efter det har grupperna sin egen avslutning med medaljutdelning och diplom och de erhåller ryggsäckspåse.

Vill ni titta på själva mångkampen så rekommenderas det att ni kommer på förmiddagen innan lunch, då många grupper hinner avverka de flesta av grenarna innan lunchen.

 

Hur kommer man i direktkontakt med er under Friidrottsskolan?

Att komma i direktkontakt med respektive grupp eller barnpassningen är tyvärr inte möjligt. Men vi kommer ha jourtelefon så ring oss om ni har frågor så ska vi försöka svara på dem så gott vi kan! Nummer: 070- 481 23 68.

  

Vad gör jag om jag anmält mitt barn till Friidrottsskolan men saknar bekräftelse?

Observera att du inte kommer få något bekräftelsemail utan den enda bekräftelse du får finns på vår webbsida i samband med att du slutfört ditt barns anmälan. När betalning skett så kommer dock en bekräftelse skickas till den e-postadress som finns registrerad i ert barns konto i intranätet.

 

Hur gör jag om mitt barn blivit sjuk och inte kan komma?

Om detta skulle vara aktuellt kan du skicka ett sms till projektledaren och sjukanmäla barnet. Ange gärna för- och efternamn, födelseår och gruppnummer i sms:et för att underlätta för projektledaren.

 

Har ni inte fått svar på er fråga?

Kontakta oss på This is a mailto link så återkommer vi med ett svar så fort vi kan, normalt inom ett par dagar!

Uppdaterad: 31 MAJ 2018 16:25 Skribent: Mikael Thulin

 

 

Vår Facebooksida

Facebook 

Våra Sponsorer

 

 

adidas_logo[1]

 

stadium_nylogga1

 

 

idrottensbingo2

Postadress:
Hammarby IF Friidrott - Friidrott
Enskede Idrottsplats, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Besöksadress:
Enskede IP, Enskedevägen 95
12263 Enskede

Kontakt:
Tel: 086480320
E-post: info@hammarbyfriidro...