Hoppa till sidans innehåll

Matchrapport bronsmatch 1:2

2017-10-06 08:37
Hammarby genomförde den gångna lördagen den första av två matcher i kampen om bronspengen. Fördel Hammarby i ”halvlek” (+19 p) med 80 min kvar att spela.
  • Uppdaterad: 2017-10-06 08:42

Hammarby började piggt under första 25 min av matchen. Poängmässigt följdes dock lagen åt och Hammarby gick till halvtidsvila med 10-5 efter försök av Ryan Baker och Tore Österlund. Däremellan lyckades Enköpings spelfördelare Robin Fransson smita emellan.

 

I andra halvlek fortsatte Hammarby piggt med att skära djupa sår i Enköpings försvarslinje från såväl individuella prestationer som bra fasspel av stora delar av laget. Det faktum att Hammarby kunde slå sin respektive gubbe på många positioner ledde till att Hammarby drog ifrån med 28 obesvarade poäng från 10-5 till 38-5. Försök av Philip Axelsson, Dustin Jinka, Ryan Baker och Michael Davis. Först i den 67 matchminuten vaknade Enköping med konverterat försök (5+2), likaså i 74 matchminuten innan Fredrik Enstad lyckades bryta trenden och justera upp resultatet till 43-17. Slutresultatet skrevs till slut till 43-24. Hammarby har således 19 poängs fördel inför returmötet och mycket kan hända inom rugby så Hammarby kommer komma väl förberedda till returen.

 

Kul och se att Enköpings tidigare landslagsman Viktor Pettersson som haft frånfälle under några år pga knäskada fick två baljor och såg ut att trivas varav en i matchens sista skälvande sekund.

 

Lördag 7 oktober är det returmöte i Enköping kl 15.00. Kom dit och stötta laget på dess väg till en bra avslutning på säsongen, förhoppningsvis med en bronspeng med hem.

Forza Bajen!

Skribent: Jesper Liljestrand
Epost: Adressen Gömd

HIF_Facebook

 

Våra sponsorer

 

 

 

    snipped-jaco 

  Bildresultat för hammarby supporterklubb

 

 

 

 

Postadress:
Hammarby IF RF - Rugby
C/o Kanogo Njuru, Inägan 19
14840 Segersäng

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info