Hoppa till sidans innehåll

Hammarby IF Rugbyförenings värderingar


Med hänsyn till det dopingfall som uppdagats tycker vi som förening att det är viktigt att vi befäster och upprepar vår förenings ställningstagande vad det gäller doping. 

Hammarby IF Rugbyförenings tar avstånd från all form av doping och jobbar sedan snart 2 år aktivt med att vaccinerar föreningen mot doping, så att vår förening skall kunna vara ett föredöme när det gäller rent spel, helt i linje med svenska rugbyförbundets och rikidrottsförbundets stagdar och policys i denna typen av frågor. 

Vi beklagar att vi inte nåt fram till alla inom föreningen i det arbete och fortsätter vår arbete utifrån det policydokument som ledsagat detta arbete inom vår förening sedan 2012. 

Enligt de uppgifter vi har fått tillgång till har den dömde spelare inte erhållit eller intagit de dopingsklassade preparaten genom någon som är knuten till eller i samband med rugbyn som sport eller Hammarby IF Rugbyförening som förening, vilket leder oss till slutsatsen att detta är en konsekvens av den enskilde utövarens beslut och dåliga omdöme.

Ett beslut och en handling som vi inom alla delar av vår förening bestämt tar avstånd från.

Personen i fråga har inte varit välkommen att delat i några av föreningens aktiviteter sedan utredning påbörjades.
Det beslutet gäller även nu fortsatt för hela den perioden som utdömts och personen i fråga har accepterad det beslutet.

Hammarby IF Rugbyförening kommer att fortsätta verka för rent spel genom aktivt anti-dopingarbete och hoppas att vi snart kan gå vidare, så att vi kan fortsätta verka för och fokusera på allt det goda som rugbyn som sport för med sig. 

Kanogo Njuru
Ordförande för Hammarby IF Rugbyförening

Uppdaterad: 08 FEB 2018 08:28 Skribent: Kanogo Njuru
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Hammarby IF RF - Rugby
C/o Kanogo Njuru, Inägan 19
14840 Segersäng

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info