Hoppa till sidans innehåll

Fin start på 2020 för Hammarö Dam

12 JAN 2020 11:16
Nytt år med nya möjligheter på basketplanen. Match nr 7 för säsongen mot Arvika. Det blev en spännande tillställning
  • Skapad: 12 JAN 2020 11:16

Dags att möta Arvika igen, denna gång på hemmaplan. I första mötet så spelade vi bra och kände en viss kontroll över matchen. Vi hade dock svårt mot zonförsvar och inför hemmamatchen så hade vi tränat lite på hur man kan spela mot zon.

Matchen liknade i början en fotbollsmatch, det stod 1-0 på tavlan efter ca 5 minuters spel. Vårt spel var lite hackigt, vi missade mycket. Men det gjorde Arvika också vilket var tur för oss så båda lagen kanske kände av att det varit jullov.

Matchen kom dock igång och blev bättre och bättre ju längre den gick. Vi fick chans att träna vårt zonanfall och stundtals lyckades vi bra med det. Ju längre matchen gick desto bättre blev anfallet mot zon. Tyvärr så skjuter vi väldigt låg procent, faktiskt så låg som 16 % (!) i halvlek - ca 25 % över hela matchen. Det ska sägas att det inte landar på 25 % totalt pga dåliga skottval. De flesta skott är skott i balans som är fria eller halvfria å det är bara att köra vidare.

15-17 i halvlek. Det vittnar om en poängsnål match.

Sista perioden blev matchens bästa. Äntligen får vi lite flyt med oss och lyckas få ett litet övertag. Matchen står och väger men vi har några poäng upp och lyckas hålla undan till slut.

Slutresultat 40-36.

En fin laginsats med stort hjärta får sammanfatta denna match. Vi krigade hårt och det var beundransvärt att se med tanke på hur många skott vi missade. Spelet mot zon blev mer kontrollerat mot slutet och vi fick ett par bra kombinationer. Förvarsmässigt var det överlag bra, framförallt i slutet när det behövdes som mest. Vi tar med oss att vi inte gav bort så många enkla poäng. Vi tar också med oss vår första hemmavinst i vår Djupsundsborg.

Tack till Arvika som bjöd på bra motstånd.

Nästa match är hemma mot Multi den 8/2. Första matchen var en riktig rysare där vi vann, så det bör bli en spännande match även denna gång.

Skribent: Niklas Jönsson
E-post: Adressen Gömd

Följ Hammarö Basket

 Våra sponsorer:

sponsor

MABI Hyrbilar

ICA Kvantum

Klara ArkitekterStoraEnso
Hammarö Stadium

 

Postadress:
Hammarö BK - Basket
C/O Palm, Guntavägen 17
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarobasket.s...

Se all info