Hoppa till sidans innehåll

Första vinsten för Hammarö Dam

27 OKT 2019 17:45
Match nr 3 på säsongen i div 3 och motståndet för dagen var Multi Basket från Örebro
  • Skapad: 27 OKT 2019 17:45

Inför den tredje matchen för säsongen så hoppades vi från sidan att laget skulle kliva framåt. Vi förlorade på mållinjen mot KFUM Örebro och mer klart och tydligt mot Katrineholm. Dagens match mot Multi borta i Örebro skulle bli ett trevligt test för oss.

Matchen var jämn från uppkast till slutsignal. Lagen turades om att leda och aldrig med mer än 6-7 poäng åt gången. En såndär tajt match där den som är mest beredd på att göra "grisjobbet" skulle vinna. Vi leder knappt i halvlek med 23-22. Vi har oerhört svårt att få kontroll på returerna på Multis långskott, och de fick flera chanser i varje anfall att göra mål. Vårt eget spel var överlag bättre jämfört med tidigare matcher, bortsett returtagningen då.

I period 3 gör vi ett litet ryck men Multi krigar sig tillbaka och matchen står och väger igen... 

Det var det där med "grisjobbet". Tjejerna fick mot slutet utmaningen att fixa returtagningen helt enkelt med lite j*vlar anamma. "Fixar vi den så vinner vi matchen, det är upp till er". Och det blev ett bra gensvar. Multi försökte med långskott och vi steppade upp returtagningen och kunde hålla undan. Slutsiffrorna skrevs till 41-45.

Tjejerna ska ha credd för att de vågade "grisa på" och slita efter bollen. Vi hade stundtals riktigt fint spel och försvaret fungerade för det mesta. 

Coach Johan hade stenkoll på statistiken och förde protokoll. Vi sköt horribla 27 % (!) från golvet och 37 % (!) från straffkast. Detta på förhållandevis bra skottlägen ofta nära korgen eller från fri position. Här finns ett stort arbete att göra och det vet vi. 

Tack till Multi för en hård och tuff kamp. Tack också till de 3 (?) tillresta Hammaröfansen. Ni sågs och hördes vilket uppskattas.

Nästa match väntar derby mot serieledande Karlstad. Det blir något att bita i men också en rolig utmaning för oss.

"Clear eyes, full hearts... can´t loose"

/Coach

Skribent: Niklas Jönsson
E-post: Adressen Gömd

Följ Hammarö Basket

 Våra sponsorer:

sponsor

MABI Hyrbilar

ICA Kvantum

Klara ArkitekterStoraEnso
Hammarö Stadium

 

Postadress:
Hammarö BK - Basket
C/O Palm, Guntavägen 17
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarobasket.s...

Se all info