Hoppa till sidans innehåll

Hallå där Olof!

06 JAN 2022 22:08
Vi tog tempen på vår senaste basketexport - Olof Mattsson - såhär en termin in på basketäventyret på anrika Sanda och Wetterbygden Stars. Hur har det gått på planen och hur bedömer han att resan varit såhär långt? Vi tog oss ett litet snack med Olof.
  • Skapad: 06 JAN 2022 22:08

Nu har du varit på Sanda och i Wetterbygden i en termin. Hur tycker du att terminen har varit basketmässigt för dig och laget?

- Det har gått bra för oss! Vi har spelat många matcher och vunnit alla utom mot Växjö. De kommer vinna serien.

Hur har det fungerat att bo hemifrån?

- Det har fungerat bra. Det som är en utmaning är att det är långt mellan Sanda och Hammarö! Det blir en lång resa för att träffa familjen, som man såklart saknar.Vad är den största skillnaden mellan basket i Hammarö och basket i Wetterbygden, tycker du?

- Det stora skillnaden är nog organisationen som helhet. Det är större här nere och det märks på flera sätt. För det första så har Wetterbygden lag i högre serier och så finns det olika sponsorkontrakt för styrketräning o så. På matcher så åker vi i egna "klubbussar". Till detta så finns även anställda fystränare runt laget.

Vi hör att du får spela mycket och får beröm för ditt försvarsspel, kul! Är det någon annan del av sporten du har som mål att utveckla extra mycket detta första år?

- Mitt insidespel där jag spelar mycket.Att utvecklas i basket är ju en process, ibland går det upp, ibland känns det som att det går ner. Du har ju blivit bättre såklart. Hur skulle du betygsätta hela upplevelsen med basketgymnasie såhär långt?

- Hmm, kanske en 8/10 hittills. Anledningen till att det inte blir 10/10 nu är att jag själv behöver ta för mig mer på planen. Jag får kämpa på!
Vi önskar Olof ett fortsatt lycka till på sin basketresa!

Skribent: Niklas Jönsson
E-post: This is a mailto link

Följ Hammarö Basket

 Våra sponsorer:

ICA KvantumKlara ArkitekterStoraEnso
Klubbshop

Postadress:
Hammarö BK - Basket
C/O Palm, Guntavägen 17
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarobasket.s...

Se all info