Hoppa till sidans innehåll

Hammarö Dam tog tredje raka

29 FEB 2020 21:18
Näst sista matchen för säsongen, och sista bortamatchen blev en skön vinst
  • Skapad: 29 FEB 2020 21:18

Det var längesen vi mötte Örebro, närmare bestämt 211680 minuters sen... Premiären, som det då var, finns endast svagt med i minnet. Vi minns ett ganska ängsligt Hammarö som låg under en del, men som gjorde en hejdundrans attackbasket i slutet av matchen. Den gången föll vi med ynka 2p. Det var alltså upplagt för revansch.

Inför dagens drabbning så var nycklarna att få koll på Örebros skytte samt kontrollera returtagningen. Just returer är extra viktigt för oss, då vi är ett, som lag, ganska kortväxt gäng. Det innebär att alla måste hjälpas åt. Framåt gällde tålamod och att ta bollen hela vägen till mål vid attacker.

Q1 går inte till historien som världshistoriens mest välspelade period. Rätt så trubbigt spel av oss med många turnovers. Dock så hade inte Örebro världshistoriens största sänk heller. Q2 blev mer välspelad från båda lagen, och det var jämt i paus, efter att Örebro slaskat i några långskott. 

Q3 blir matchens anfallsperiod från båda lagen. Vi lyckas med några kombinationer och Örebro svarade med drives, straffkast och några långskott från djupet. 

(Här stod man på sidan, och tänkte... Jaha, ska det bli ÄNNU en såndär snortajt match. Orkar basketnerverna det?)

Som tur var så lade vi oss i ytterfilen och tryckte på fint i Q4. Örebro jagade och jagade, men vi lyckades få i några närskott och hade lite flyt med oss. 

Slutresultatet skrevs till 46-56 och vi kan inkassera tredje raka vinsten. Och nerverna mådde bra...

Har du läst ända hit undrar du säkert hur det gick med returtagningen och att hålla koll på Örebros skytte samt tålamodet i offense? Ja, tänkte väl det... Returtagningen fungerade bra överlag, några missar här o där i mitten av matchen, men som helhet en fin arbetsinsats under korgarna - särskilt i slutet när det var som viktigast. Skyttet? Nja, vi släppte till lite för många öppna skott och hade lite tur att det studsade mer ring ut än in för Örebro. Vi får gnugga vidare med closeouts i försvaret. Vårt tålamod? Blev bättre och bättre under matchens gång. Jag tycker vi spelade lugnt och metodiskt under sista perioden vilken bäddade för segern.

Överlag en bra match av oss, en av de bättre denna säsong. Fin produktion från många olika spelare idag och en fin lagsammanhållning under stunder när det gick emot oss. Vi brukar bli bättre ju längre matcher går så vi kanske skulle uppfinna en ny basketsport med 8 perioder istället!

Nu är det bara en match kvar för säsongen. Katrineholm hemma den 21/3. Då hoppas vi få se just DIG i hallen!! Det kommer också bli rafflande halvtidsunderhållning med volter, piruetter och kast (?).

Går rykten om att kapten Victoria ska bjuda på en trippelbakåtvolt, det vill ni inte missa.

Skribent: Niklas Jönsson
E-post: Adressen Gömd

Följ Hammarö Basket

 Våra sponsorer:

sponsor

MABI Hyrbilar

ICA Kvantum

Klara ArkitekterStoraEnso
Hammarö Stadium

 

Postadress:
Hammarö BK - Basket
C/O Palm, Guntavägen 17
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarobasket.s...

Se all info