Hoppa till sidans innehåll

Hammarö Dam vann i Arvika

07 DEC 2019 14:03
Säsongens femte match spelades mot Arvika och det blev en trevlig tillställning för Hammarö Dam.
  • Skapad: 07 DEC 2019 14:03

En mycket tidig match (kl 10:00) stod på dagens meny. Så tidig att jag undrade om våra studenter skulle vakna i tid. Kapten Victoria höll på att glömma skorna...

Hur som helst, motståndarlaget var Arvika och lag från Arvika måste man alltid se upp med. Jag hade tydligen fel om spelarna i min bil gällande om de var vakna eller ej och vi tog ett snabbt kommando i matchen. Vi lyckas flera gånger göra bra rörelser i vårt anfallsspel och det värmer alltid lite extra för en coach när man ser laget göra så som vi tränat och det ger resultat.

Halvtidsvila och vi leder med 14-27.

I andra halvlek testar Arvika lite zonspel och vi blir lite stillastående. Vi får tacka vårt försvar och returtagning för att vi håller undan i den lilla svackan. Vi kan ändå känna en viss kontroll över matchen i andra halvleken och vi håller undan hela vägen med marginal.

Slutresultat 29-48.

Vi tar med oss ett bra försvarspel överlag även om Arvika missade många skott som de förmodligen sätter i vanliga fall. Det gäller att vara beredda i returmötet. Vi tar med oss att vårt anfall fungerar, när vi gör det vi bestämt. Annars blir det stillastående och trevande. Vi tar också med oss att vi satte 2 st trepoängare på 5 försök. Fint 40%:igt långdistansskytte vilket betyder att vi kanske ska våga detta lite oftare.

Tack till Arvika för bra motstånd och de tillresta "blåa" fansen. 

Som vi aviserat redan, så blir det Luciabasket nästa vecka på fredag kl 19. Men kom redan kl 18 för det lär bli fullsatt :) Lekar, luciatåg och annat smått & gott som "basketkakor" lovas. Dessutom ett derby mot duktiga Karlstad. Vi vill gärna mötas igen och försöka göra en bättre insats än sist.

"Clear eyes, full hearts, can´t loose"

/Coach

Skribent: Niklas Jönsson
E-post: Adressen Gömd

Följ Hammarö Basket

 Våra sponsorer:

sponsor

MABI Hyrbilar

ICA Kvantum

Klara ArkitekterStoraEnso
Hammarö Stadium

 

Postadress:
Hammarö BK - Basket
C/O Palm, Guntavägen 17
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarobasket.s...

Se all info