Hoppa till sidans innehåll

2020-08 Albert Lander

23 AUG 2020 22:12
Först ut för en något förkortad augusti är en person som varit länge i föreningen. Han har gjort, och fortsätter göra mycket gott för föreningen. En person som har bra koll på det mesta och som alltid är hjälpsam. Albert Lander är månadens profil aug
  • Uppdaterad: 23 AUG 2020 22:12

Vem är du och vad har du för basketbakgrund?
- Jag kommer ursprungligen från Norrköping och spelade basket där tills gymnasieåldern, vi var ett riktigt bra lag. Dock var jag vassare i fotboll och satsade på den karriären istället. Därefter har jag utbildat mig som både coach och domare och varit aktiv inom hela distriktet, bl a med distriktslagsverksamheten i flera år.
Du har varit involverad i Hammarö Basket länge, så länge att du ibland kallas Mr. Hammarö. Kan du berätta lite om hur föreningen utvecklats under dina år?
- Jag fick kontakt med basketen på Hammarö första gången när en av mina söner ville lira basket för tolv år sedan och då blev det ett aktivt lag (P98-99) i föreningen. Då hade den riktige Mr. Hammarö Basket, Emil Palm, dragit igång laget efter att hans äldre grupp P90 upphört. Jag frågade om det behövdes hjälp och på den vägen var det. Från två ledare och mysiga styrelsemöten i köket hos ordföranden till dagens 15 ledare, många träningsgrupper och välfyllda agendor och dagordningar. Utvecklingen har varit enorm de senaste åren och det är jättekul! Ett bevis på att vi har en bra verksamhet för barnen och ungdomarna. De senaste åren har vi även etablerat en bred seniorverksamhet och det är strålande att vi kan behålla så många som möjligt aktiva som spelare eller ledare längre.
Vad är det bästa med Hammarö Basket?
- Den härliga föreningskänslan! Här finns den genuina föreningsandan där spelare och ledare verkar tillsammans. Vi satsar på bredd och att få så många som möjligt att hålla på med basket i någon form, så länge som möjligt.
Vad gör du idag i föreningen?
- Jag är coach för herrlaget i div. 2, arbetar i styrelsen samt fungerar som "allt-i-allo" kring alla de saker som sker i bakgrunden för att en förening skall fungera. Å så dömer jag en del matcher när det finns tillfälle.
Vart ser du föreningen om 10 år?
- Vi har en bred verksamhet med träningsgrupper för varje årskull och kanske för varje kommundel. Får vi till oss duktiga ledare lyckas vi även i tävlingsverksamheten. Vi har en 3x3 sektion där vi har härliga evenemang utomhus sommartid. Men vi har kvar den goa' föreningskänslan!
Några snabba...
Dunk eller trepoängare?
- Dunk!
NBA, college eller Euroleague?
- College är riktigt bra att titta på för att lära sig, både som spelare och tränare. NBA är ju förstklassig underhållning men det kan ibland bli för mycket. Euroleague "lyfter" inte riktigt i jämförelse med de amerikanska evenemangen även om toppmatcherna i Euroleague är ruskigt bra. Har man möjlighet att se en Euroleaguematch live , så gör det!
Favoritlag?
- Toronto Raptors och Dolphins i SBL
Vad blir en match till 10 mellan Jordan och LeBron (båda i sin prime)?
- 10-6 till Jordan. hans vinnarskalle är lite större!
Slutligen, dina bästa tips till spelare och tränare?
- Det finns inga genvägar - för att bli bättre behöver man träna mycket och ge sitt max varje gång. Ha en positiv attityd till det du gör, framsteg kommer över tid. Sätt upp delmål för laget eller dig själv som spelare och fira dem när de är uppnådda!
Skribent: Hammarö Basket
E-post: This is a mailto link

Följ Hammarö Basket

 Våra sponsorer:

sponsor

MABI Hyrbilar

ICA Kvantum

Klara ArkitekterStoraEnso
Hammarö Stadium

 

Postadress:
Hammarö BK - Basket
C/O Palm, Guntavägen 17
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarobasket.s...

Se all info