Hoppa till sidans innehåll

2020-10 Victoria Alvarsson

01 OKT 2020 13:14
Vi kickar igång oktober med ny profil i föreningen. Denna gång är det damlagets lagkapten Victoria Alvarsson. Varmhjärtad och som alltid ställer upp och som är med och roddar det mesta! Alla föreningar borde ha en Victoria helt enkelt!
  • Skapad: 01 OKT 2020 13:14

1. Vem är du och vilken basketbakgrund har du?

Jag heter Victoria och har varit i kontakt med basket på lite olika sätt sen jag var runt 10år. Hela vägen upp tills det att jag slutade ettan på gymnasiet spelade jag i Arvika Basket, både i det dåvarande F96'-laget och sen i Arvikas damlag. Efter det hann jag med en kort karriär i Karlstad Suns och lite spel på universitetet innan jag började som coach i Hammarö Basket, och förra säsongen började jag även som spelare i HBKs damlag.


2. Vad är din roll i föreningen idag?

Idag är jag spelare i damlaget, coach för P09/10 och suppleant i styrelsen.

3. Vad roligast, spela själv eller coacha?

Det är en otroligt svår fråga! Det är finns verkligen en tjusning med båda delar. Jag har länge tyckt att det är roligast att spela själv, men att vara coach blir bara roligare och roligare!

4. Du är med kring det mesta i Hammarö Basket, spela, träna, event, idéer, styrelse osv. En eldsjäl! Vart kommer engagemanget från?

Jag har nog alltid varit en person som ställer upp, och som gärna vill ställa upp. Känslan av att hjälpa till är fantastisk. Jag gillar att vara med i "smeten", ha koll på vad som händer, planera, strukturera, utveckls, hitta på nytt, utveckla gammalt, stöta på problem och sen få vara en del av en lösning.

Och sen kommer engagemanget helt klart från den gemenskap som alltid blir när man är med i en klubb. Medlemmarna i Hammarö Basket är fantastiska - det blir så kul att hjälpa till och man vet aldrig i vilka sammanhang man kan träffa på de mest fantastiska människorna!

5. Vart ser du Hammarö basket om 10 år?

Om tio år tror jag klubben växt ännu mer, och om jag får drömma lite, ett flick- och pojklag i varje årskull så högt upp i åldern det bara går, klassbasket för alla låg/mellanstadieskolor, ett dam- och herrlag i minst div.1, men varför inte i ligan!


6. Vad är det bästa med att spela i ditt lag?

Gemenskapen! Jag har lärt känna nya kompisar, och en del av dem kommer garanterat följa mig till min dödsbädd. Det ger så mycket socialt att gå på en träning och få umgås med alla goa tjejer i laget, och med våra coacher såklart. Det är en härlig blandning av skratt och känslan av att vara helt slut!


Några snabba

Poäng eller assist?
En riktigt snygg assist

Favoritlag?
Tittar tyvärr väldigt sällan på basket, men när jag väl tittar är det om svenska damlandslaget spelar!

Vara proffsspelare eller proffstränare?
Inget av det egentligen, har aldrig velat bli proffs...! Men måste jag välja så blir det proffs-assisterande-tränare.

Din bästa egenskap på planen?
Mitt humör. Jag försöker peppa laget och hålla humöret upp så långt det bara är möjligt, jag är en lagspelare och påverkas inte allt för mycket av stressen på en plan!


Slutligen... Vad är dina bästa tips och råd till yngre spelare?

Att hänga i hallen (...åtminstone när restriktionerna för covid-19 lättar). Man lär sig så mycket av att titta på andras träning, oavsett vilka som tränar och oavsett om du kommer vilja ha en karriär som spelare eller coach framöver. Det är något visst med att hänga i en hall. På högstadiet gick jag och min kompis alltid direkt till hallen efter skolan, ibland hängde vi där i mer fyra timmar..! Då hinner man både prata mycket, lattja mycket och träna mycket.

Man får heller aldrig glömma att basket är en lagsport och att man därför ska tillåta sig att skratta och ha kul tillsammans med sina lagkompisar, både före, efter och mellan att man ger 110%, både på träning och på match!

Skribent: Niklas Jönsson
E-post: This is a mailto link

Följ Hammarö Basket

 Våra sponsorer:

sponsor

MABI Hyrbilar

ICA Kvantum

Klara ArkitekterStoraEnso
Hammarö Stadium

 

Postadress:
Hammarö BK - Basket
C/O Palm, Guntavägen 17
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarobasket.s...

Se all info