Hoppa till sidans innehåll

2021-1 Jimmy Olsson

10 JAN 2021 20:33
  • Uppdaterad: 10 JAN 2021 20:33

Vi rivstartar 2021 med en ny profil i föreningen. Denna gång Jimmy Olsson. En riktig sportfantast med många olika sporter i bagaget, där basket tagit över allt mer - det är vi mycket glada för! Jimmy är en naturlig ledare och har ett genuint intresse för att hela tiden lära sig mer om sporten med en mycket positiv och glad inställning. Det bådar gott för framtiden!


Vem är du och vilken basketbakgrund har du?
Jag är en värmlänning som är född och uppvuxen i Grums med hockey och fotboll och i med det mycket begränsad basketerfarenhet.  Flyttade till Karlstad omkring i början av 90talet och var då med och startade upp Hultsberg Innebandy, spelade där till tills jag var ca 30 år.


Vad gör du i föreningen idag?
Jag skulle kalla mig hjälptränare i F09-10, de andra 3 tränarna har ju själva spelat och regler och tekniken är ingen lätt sak har jag lärt mig. Försöker så mycket jag kan att alla ska ha roligt även om jag gillar att tävla mer än vad dagens ungdomsidrott förespråkar. 
Suppleant i styrelsen också.


Du har en bakgrund inom hockey, inte sant? Hur kom det sig att det blev layups och trepoängare istället för slagskott och tacklingar i sarghörnen?
Om sanningen ska fram så försökte jag med hockey och innebandy med min yngsta dotter som är den mest sportintresserade av mina två. Men jag ser det nu som att jag "slipper" de kalla ishallarna och kom in i sporthallsvärmen istället. Basketen kom in då min äldsta dotter ville pröva på det. Jag kontaktade Malin i föreningen och hon fick komma och pröva och gillade det. Efter nåt år ville även min yngre dotter också spela och då startades även ett yngre lag av Karin och Karolina, coacher F09/10. 


Vad ser du för likheter mellan basket och hockey?
Man spelar ju i "femmor" och har speciella platser och om man lyckas med platsbyten så lurar man ofta motståndaren även i hockeyn. Coachningen är nog rätt lika när vi kommer så långt som att det blir aktuellt, just nu är det ju vikigast att alla känner att de får vara med och att de har roligt. Skulle säga att det är mycket som är lika.


Hur ser du föreningen inom en tioårsperiod? Hur har den utvecklats?
Jag hoppas att den otroligt positiva trenden i vår förening smittar av sig till fler föreningar i Värmland/Örebro, så vi får fler motståndare i närområdet. Om inte så kommer nog konkurrensen till andra sporter bli stor. Om vi kan få fram egna spelare till de två A-lagen så att de kan hålla dagens nivå och ge sig själva möjligheten att tävla på ännu högre, vore ju önskvärt. Med dagens intresse för basketen så borde ju vi kunna erbjuda basket till alla åldergrupper med ett lag i varje årskull.


Vad är det bästa med Hammarö basket?. 
Finns nog bara ett svar. Ända från mitt första möte så har jag känt mig välkommen i klubben. Det är många som lägger ner ett oerhört stort ideellt arbete och föreningen har en god familjekänsla.


Vad är ditt bästa tips till barn och ungdomar som spelar basket?
Som i alla sporter bör man "leka" hemma och träna som mycket man kan och orkar, även andra sporter. Teknik är ju egentligen nåt man kan träna varje dag hemma.
Se på basket live och tv när man får tillfälle.


Slutligen om du måste välja...  förbundskapten Tre kronor eller förbundskapten i basket?
För några år sen så hade det blivit hockey lätt, men bara jag lär mig reglerna nu så ställer jag upp om Basketförbundet ringer!

Följ Hammarö Basket

 Våra sponsorer:

sponsor

MABI Hyrbilar

ICA Kvantum

Klara ArkitekterStoraEnso
Hammarö Stadium

 

Postadress:
Hammarö BK - Basket
C/O Palm, Guntavägen 17
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarobasket.s...

Se all info