Hoppa till sidans innehåll

2021-2 Olof Mattsson

09 FEB 2021 19:00
  • Uppdaterad: 09 FEB 2021 19:00

Månadens profil för februari är Olof Mattsson! Olof har kommit in på Sanda Basketgymnasium och kommer att fortsätta sin basketutveckling i en riktigt bra basketmiljö med god tradition och historia. Det är med stor stolthet som vi önskar Olof all lycka och framgång i sitt nya basketliv i Huskvarna. Olof kommer få chans på en plats i div.1 så han kan också titulera sig Hammarö Baskets första riktiga basketexport. Olof kom också in på NIU Mark i Skene utanför Borås, men valde alltså Sanda till slut.

Hur kom det sig att det blev Sanda över Mark?

Jag har två vänner som också kommit in på Sanda och det kändes kul att få gå tillsammans med dem. Dessutom, när jag var nere i Sanda så kändes coachen riktigt bra och jag gillade honom. 

(Coach på Sanda är Francisco Pinto, som är ett tungt namn i svensk basket. Pinto har varit coach i ligan och fick säsongen 2014/2015 utmärkelsen "årets coach" i SBL Dam. Han har dessutom under många år verkat inom landslagen både på senior och juniorsidan. Olof är alltså i goda händer!)

Kan du berätta lite om din tryout på Sanda, vad fick ni göra?

Det är ju speciella tider och därför var det ett annorlunda upplägg. På förmiddagen fick vi gå runt på olika stationer där det stod en coach på varje och hade lite övningar, dribbla, passa, skjuta. Efter det käkade vi lunch och på eftermiddagen så var det en del information om Sanda. Vi hade också ett till basketpass med olika spelövningar, utan kontakt och försvar, tex 2-0.

Nu ska du ju flytta hemifrån! Stort! Men har du börjat träna på exempelvis matlagning och tvättsortering? 

Njaaa, tvätt är jag väl inte jätteduktig på, det får jag träna mer på under våren. Matlagningen känns ändå lugnt, det är jag rätt bra på. Jag har ju ändå ett A i betyg i hemkunskap ;)

Hur kommer upplägget se ut på Sanda för dig med träning och match? Vilket/vilka lag kommer du spela i?

På själva gymnasiet så kommer jag ha 3 basketträningar plus ett fyspass i veckan. Till det kommer det vara teoripass också. Sen på kvällarna så är det träning med föreningslagen. Föreningen heter Wetterbygden. De har spelat i ligan men har nu lag i allt från HU19 till div.1 och Superettan. 

Slutligen, vad har du för mål med din basket och vilket råd skulle du ge yngre spelare i föreningen som kanske läser detta och tänker "coolt med basketgymnasium, det vill jag också gå i framtiden"?

Mitt mål med basketen är att spela i svenska basketligan (högsta divisionen). Men jag vill ju också försöka utvecklas så mycket jag kan och i framtiden kanske jag kan bli en bra tränare också!

Mitt råd till yngre spelare är "SÖK och ÅK". Med det menar jag att om man inte söker och åker på tryout så kommer man ju garanterat inte in. Våga!

Skribent: Niklas Jönsson
E-post: This is a mailto link

Följ Hammarö Basket

 Våra sponsorer:

sponsor

MABI Hyrbilar

ICA Kvantum

Klara ArkitekterStoraEnso
Hammarö Stadium

 

Postadress:
Hammarö BK - Basket
C/O Palm, Guntavägen 17
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@hammarobasket.s...

Se all info