Hoppa till sidans innehåll

Bortamatch mot serieledarna

27 JAN 2020 18:57
På söndagen åkte Cannons till Tensta för bortamatch mot serieledande VGB. Det blev lika svårt som förväntat, hemmalaget vann med 100-55.
  • Skapad: 27 JAN 2020 18:57

VGB-Hammarö Cannons

Söndag eftermiddag och match mot serieledande VGB i Tenstahallen. En på förhand svår uppgift som inte blev lättare att ta sig an med en spelare färre till följd av en stukad fot under lördagsmatchen. Cannons gameplay var att spela energisnålt och vara rädda om bollen. Det första lyckades bra matchen igenom men turnovers blev det en hel del av då hemmalaget till och från lyckades med att ragga boll på offensiv planhalva. Matchen började lite avvaktande och det var jämnt i inledningen. Sedan gick det fort – det sa pang och plötsligt ledde hemmalaget med 12 poäng efter halva förs quartern. Mot hemmalagets motion-anfall hade Hammarökillarna inte snabba fötter nog, det blev 25-8 efter första akten och 50-29 i halvtid efter en mycket bra andra quarter av Cannons där vi höll jämna steg mot serieledarna, mycket tack vare bra trepoängsskytte (sex stycken första halvlek). I andra halvlek ändrade vi om lite i försvarsspelet och valde att låta hemmalaget skjuta långa skott – och det kunde de bra – sex treor sänktes och det blev stora siffror på tavlan efter q3, 86-40. Som mål för slutakten sattes att försöka vinna perioden och göra 15 p. Det var bra spel framåt med ett par snabba kombinationer in i färgen och defense höll ihop bättre i avslutningen. Vinst i period fyra med 15-14 och bra lagmoral tar Hammarökillarna med sig från den här matchen och blickar framåt mot nästa helgs hemmamatch mot Åkersberga.
Poängplockare Hammarö Cannons:
Timmy Karlsson 17, Henrik Hanö 12, Aurimas Saunoris 8, Kalle Mattsson 6, Marcus Åhman 6, David Nilsson 4 och Linus Sandström 2p

Skribent: Albert Lander
Epost: This is a mailto link

Gilla Hammarö Basket

 Våra sponsorer:

sponsor

MABI Hyrbilar

Brasseriet

TAG Reklam

ICA Kvantum Nolgård

Klara ArkitekterStoraEnso

Teamsales

Postadress:
Hammarö BK - Basket
C/o Palm, Guntavägen 17
66333 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info