Hoppa till sidans innehåll

Eric Åhlberg ny på kansliet

10 AUG 2017 17:18
Den här veckan börjar Eric Åhlberg på HHCs kansli. Eric har en lång bakgrund som målvakt i Hammarö HC och kommer också spela i vårt A-lag den här säsongen. Erik jobbar halvtid och delar ansvaret för kansliet med styrelsen.
  • Uppdaterad: 12 AUG 2017 10:54

Eric svarar i vår telefon och nås via mail på This is a mailto link. Under hösten kommer han bland annat ansvara för matchplanering och arbetet med istider.

Här svarar Eric på några frågor från webbredaktionen:

Berätta om dig själv?
Born and raised på Hammarö. Kommer från en stor hockeysläkt och därav började jag tidigt med hockeyn. Så länge som jag kan minnas har mitt liv kretsat runt hockeyn och tror till och med att jag vid födsel fick en Färjestads varg till gosedjur och en plasthockeyklubba. Jag är idag 21 år, håller fortfarande på med hockeyn och tycker det är lika kul idag som när man gick på lågstadiet och fröken skrek för 42:e gången att det var dags att komma in och plugga matte istället för att rädda innebandybollar ute på landhockeyplanen. Har nu flyttat hem till Hammarö efter att jag som hockeymålvakt gått hockeygymnasium i Stockholm samt spelat två säsonger i USA.

Varför spelar du ishockey?
Enkelt, det är fortfarande de bästa jag vet och det har format mig genom allt.

Varför Hammarö HC?
Klubben Hammarö HC är på väg framåt i stort samtidigt som vi har ett hungrigt ungt a-lag som hoppas komma högt i tabellen. Plus att det är ett riktigt gött gäng gubbar som jag har längtat att få spela med sedan jag flyttade härifrån.

Berätta om USA? 
Bästa jag gjort. Att åka dit själv var väldigt utvecklande, både hockeymässigt och personlighetsmässigt. Båda mina år i USA fick jag verkligen kämpa för vinna förtroende eftersom det var två helt nyskapade lag. Det handlade om att ta chansen när man fick den alltså. Slutade med att jag tog förstaspaden och fick spela hela slutspelet under båda mina år vilket jag känner att jag kan vara stolt över. Den största upplevelsen var nog broderskapet, att skapa en familj med lagkamraterna som man lever tillsammans med i åtta månader var något väldigt fint. Alla stod alltid upp för varandra och pushade alla i rätt riktning om något var fel eller hade problem. Fys och is varje dag plus tre matcher varje helg! Men trots att schemat var tufft så byggde det bara större band hos oss som bröder.

Vad lärde du dig där?
Ett motto som jag gärna delar med mig av var från min coach i Fresno Monsters under mitt första år. Han sa: It´s a big difference between cockiness and confidence. Det är lite osvenskt att vara kaxig och ha självförtroende men vem har sagt att man inte kan ha bra självförtroende utan att vara kaxig? Det var småsaker som det där som lyfte mig och som jag kunde ta med mig under resans gång. Sen självklart lärde jag mig andra saker mer akademiskt. Utvecklade min engelska och lärde mig deras kultur. Har även rest extremt mycket i USA. Sett nästan hela västkusten samt sett stora städer som till exempel Los Angeles, San Francisco, Denver, Seattle, New York, Boston och såklart Las Vegas.

Finns det något som vi kan härma eller utveckla?
Det är väl i så fall att låta unga hockeyspelare spela med självförtroende och inte trycka ner dom. För jag vet inte hur många tränare jag sett som inte låter spelare tycka att dom är bra. För att få fram bra spelare tror jag först att spelaren själv måste tro på det han/hon gör och hitta just sin roll. Kan vara något tränarna idag kan upplysa mer. Sen jobbade jag väldigt mycket med videoanalys som jag hoppas att vi i Hammarö kommer bli bättre på, att efter sin match kunna gå in och kolla på vad man gjort bra eller dåligt. Det är oftast mycket enklare att se själv vad man gjort sämre än att något annan säger det till dig för oftast kan det förknippas med negativ kritik. Vi tar alla kritik på olika sätt och det är viktigt att se individen i vad det än handlar om. 

Något mer du vill berätta?
Om någon är sugen på att dra till Nordamerika efter man har pluggat klart gymnasiet men inte vet hur man ska gå till väga får ni gärna ställa alla möjliga frågor till mig så ska jag försöka hjälpa till! Skulle absolut rekommendera det för att få nytändning på hockeyn och utvecklas som person.

EAT, SLEEP, HOCKEY BABY!

Skribent: Jakob Rubenson
Epost: Adressen Gömd

 

SE_Color_Standard_CMYK_White_Bground_CS4

 

  hyrbilar

 

 Dina_Varmland

 

 

 

molkombuss

 

 Bauer_BW

 

 HT-LOGGA_färg

 

 2-FÄRG-CARLHAGLOGGA-EPS

 

 logo-sf

 

 NoProblems_L_Logo_tight_0

 

 Screen Shot 2014-08-24 at 21.51.06

 

 

 

 helmia_reklam

 


Postadress:
Hammarö HC - Ishockey
Parkvägen 4
66334 Skoghall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link