Hoppa till sidans innehåll

Månadsbrev september

08 SEP 2021 08:45
Varje månad summerar tränare och styrelse aktuell information i ett månadsbrev.
  • Uppdaterad: 08 SEP 2021 08:45

Efter en rolig försäsong är nu vår ordinarie säsong igång! Detta innebär att vissa åkare byter grupper och vi hoppas se att alla åkare gör så att sina nya gruppkompisar känner sig välkomna. Som ni har sett på schemat kommer även fler grupper träna samtidigt på isen. Klubben växer och vi har fått många nya åkare på konståkningsskolenivå, dock påverkar detta inte våra istider i år, men kommer förhoppningsvis leda till att vi ökar i antalet istimmar på sikt. Vi har trots detta fått ihop ett schema där de flesta åkare får träna så mycket som de önskar. 

Fler åkare på isen innebär ofta också större möjlighet till samåkning. Ett tips är därför att prata ihop sig med föräldrarna som har barn i samma grupp och turas om att köra. Kontakta Karin om ni vill ha kontaktuppgifter till övriga föräldrar. Vi kan inte göra mycket åt att våra istider ibland börjar tidigt och vår policy är att vi anpassar vem som tränar vilken tid utifrån när barnen slutar skolan. Detta innebär att vi inte kan anpassa efter andra aktiviteter eller när föräldrarna kan skjutsa.


Sen schemaändring

Till följd av ett missförstånd med tiden på fredagar behöver vi ändra schemat. Tiderna som gäller ser ni nedan. Då träningen bara blir 40 minuter är det extra viktigt att åkarna är rejält uppvärmda ände går på isen, då kan vi lägga mindre tid på isuppvärmning. Från vecka 45 hoppas vi kunna hitta en lösning som gör att alla berörda grupper får sina 50 minuter istället.

16.30-17.10 Röd/rosa/turkos

17.10-18.50 Blå/vinröd


Föräldramöten

I vecka 37 bjuder klubben in till föräldramöten för alla föräldrar och de barn som vill. Vi kommer att hålla mötena digitalt och inbjudan och mer info skickas ut på mail. 

15/9 kl 20.00 rosa, vinröd, turkos

19/9 kl 18.00 orange, gul, lila

19/9 kl 19.00 blå, röd


Hur fungerar våra uppvärmningar?

Våra fysträningar och uppvärmningar är grenspecifika och fyller framförallt två syften: skadeförebyggande och teknikutvecklande. Vi lägger in dessa träningar för barnens skull då vissa element som barnen vill lära sig på isen först måste läras in på mark. I många konståkningsklubbar är det praxis att alltid ha fysträning i samband med isträning men tyvärr kan vi inte erbjuda detta då alla våra tränare skyndar från jobb eller skola till ishallen varje dag. Vi blir därför alltid väldigt glada när åkarna prioriterar att komma på fys och uppvärmning.

Uppvärmning och fys hålls utanför ishallen under höst och vår och i ishallen under vintern. Åkarna ska ha med sig gympaskor och hopprep. Om barnet behöver hjälp med skridskoknytning efter uppvärmningen är det bra om en förälder väntar kvar, men det går bra att be tränare om hjälp. Fråga då tränaren innan uppvärmningen. Lär gärna barnen så tidigt som möjligt att knyta själva – ofta tror barnen att de behöver knyta hårdare än vad som faktiskt behövs. Läs mer om hur en skridsko ska knytas korrekt här.


 

Viktiga datum

Dessa datum är värda att skriva in i kalendern. På vår hemmatävling och vårshowen behöver föräldrar vara tillgängliga för hjälpa till. 

12/9 Sista datum för anmälan till tävlingar
22/9 Sista datum NewBody-försäljning
24/9 Test i Trollhättan
25/9 Inställd träning pga hockeycup
3/10 Träningsdag med gästtränare Kerstin Glantz
18/12 Julavslutning
15-16/1 Hemmatävling
17/3 Vårshow
   

Vi ses i ishallen och på föräldramötena!

Skribent: Karin Elsert
E-post: Adressen Gömd

   

 

 

 

Postadress:
Hammarö KK - Konståkning
Per Mattsson, Kartbergsslingan 10
65342 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info