Hoppa till sidans innehåll

Tävling


Att tänka på vid tävlingar

Kom i god tid, minst 1 timme innan din planerad starttid. Det är bra om ni fixar frisyr (bulle eller tofs) hemma. När ni kommer till ishallen leta rätt på din tränare och fråga när ni ska börja värma upp på mark. Till uppvärmningen på mark kan du ha vanliga träningskläder om tränaren inte säger något annat. Efter uppvärmningen byter åkaren om till dräkt och strumpbyxor och gör sig redo för uppvärmningen på is. Tränaren ansvarar för åkaren från uppvärmningen och framåt, föräldrar behöver alltså inte vara i omklädninsrummet. 

Uppvärmningen på is är 4-6 minuter lång beroende på tävlingsklass. Under denna uppvärmning gör åkaren de moment som hen har i programmet. Efter denna uppvärmning visar åkarna upp sina program utifrån startordningen. 

Efter att programmet är åkt blir det prisutdelning. Det brukar vara en prisutdelning vid lunch och en framåt kvällen. Här får åkarna ett protokoll med bedömarens och tränarens kommentarer. Innan pristutdelningen kan det bli lite väntetid så ha med varma kläder. Om covid-restriktionerna inte säger något annat stannar vi kvar och hejar på våra klubbkompisar från läktaren. 

Åkarnas musik finns inlagd i datasystemet IndTa men på vissa tävlingar ska CD ändå tas med. Åkarna ansvarar själva för att ordna CD-skivor med sin musik.

Startordning och tidsschema hittar ni alltid på arrangerande klubbs hemsida. 

Glöm inte:

  • Skridskor
  • Klänning/tävlingsdräkt
  • Hudfärgade strumpbyxor
  • Programmusik på CD-skiva (om det efterfrågas i inbjudan)
  • Hopprep och gympaskor till uppvärmningen
  • Vattenflaska
  • Hårspray och hårnålar
Uppdaterad: 31 JAN 2022 16:29 Skribent: Karin Elsert
E-post: Adressen Gömd

    

 

 

Postadress:
Hammarö KK - Konståkning
Per Mattsson, Kartbergsslingan 10
65342 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info