Hoppa till sidans innehåll

Test och tävlingstest


Test

Det är alltid tränaren som bestämmer om en åkare är mogen att testa. Detta är ingen garanti för att åkaren ska klara, utan det innebär att tränarna bedömer att det finns en rimlig chans för åkaren att klara.

På arrangerande klubbs hemsida hittar ni inbjudan där kostnad för testet samt vilket betalningssätt som gäller (faktura till klubben eller betalning på plats vid testet). Tidsschema kommer även ut på arrangerande klubbs hemsida.

Åkaren är ansvarig för att ta med sitt testkort till testet.

Åkarlicens löses av klubben, men åkarna står själva för avgiften som faktureras i början av säsongen (350 kr).

 

Tävlingstest

Det första testet, tävlingstestet, gör åkarna i Hammarö ishall när ansvarig tränare bedömer att åkaren är redo. En tränare med lägst utbildningsnivå 2b bedömer tävlingstestet och testet sker på ett bestämt datum, oftast på åkarnas egen träningstid.

Åkare som vill testa och tävla måste ha en åkarlicens. Klubben ansvarar för att licenser löses men åkarna står själva för kostnaden (350 kr) som faktureras. Licensen gäller från 1/9 till 31/8 följande år. Åkaren står även för de administrativa kostnaderna (250 kr) som Svenska Konståkningsförbundet tar för att registrera tävlingstestet i det tävlingsadministrativa systemet (IndTa).

Uppdaterad: 06 FEB 2019 17:48 Skribent: Karin Berglund
Epost: Adressen Gömd

   

 

 

 

Postadress:
Hammarö KK - Konståkning
Per Mattsson, Kartbergsslingan 10
65342 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info