Hoppa till sidans innehåll

Information


Hamre Voltige 2011

Gymnastik på hästryggen!

Periodvis tas nya medlemmar in. Är du intresserad kontakta Mia Kumm tel. 070-330 30 90 eller Annelie Lundgren tel. 070-266 67 02.

 

Voltige är sporten - eller balansövningen - som föddes inom kavalleriet.  Som publik- och tävlingsgren är den relativt ny. Voltigen har som mål att "vara en lagsport för ungdomar där man genom träning och tävling uppnår en fin gemenskaps- och samhörighetskänsla".  

  I Hamre Ridklubb har voltige i organiserad form funnits sedan 1981. De första tio åren bedrevs verksamheten mest som en uppvisningsgren men under nästan hela nittiotalet har klubben tävlat på både små och stora tävlingar. Hamre har en bronsmedalj SM 1997, en guldmedalj i fyramannalags-klassen SM 1998, en fjärdeplacering i den individuella klassen SM 2007 samt en silvermedalj i den individuella klassen SM 2008. SM 2010 tog klubbens Kajsa Hedqvist och hästen Challe ett individuellt guld.  

 

SM-GLÄDJE 2011  

Resultatet av årets otroligt hårda träningar och slit blev silvermedaljerna till vårt duktiga elit/seniorlag och hästen Vasco!!! Satsningen smittade av sig på juniorlaget med hästen Baron, som också de kunde åka hem med silvermedaljerna!!!

SM.IMG_3102


Att träna
Träningen sker på Hamre Ridcenter både till  häst och ”trähäst” samt i TRIX lokalen på Kopparlunden där styrka/kondition/trähäst tränas. Antal träningstillfällen per vecka varierar mellan 1-3 gånger utifrån hur länge man har tränat och sin egen motivation.   

Just nu har Voltigesektionen tre erfarna hästar; Vasco, Baron och Maiga (lånad). Vår nya häst Cato är under upplärning och på god väg att bli en bra Voltigehäst. Föreningen satsar nu på att utöka barnverksamheten något, att bilda lag av nybörjarna samt att utbilda ungdomstränare.

Hamre Voltige HästarHamre Voltige Hästar

MälarcupenApril11Hamre Voltige 2011

MälarcupenApril11


Att tävla
Inom voltige tävlar man både i lag och individuellt. Klubben reser ibland till närliggande tävlingar tex Stockholm, Sala, Hallstahammar och Uppsala. Här är det viktigt att föräldrar hjälper till att samordna resorna! Kostnader för tävlingsavgift och transport för häst delas mellan de barn/ungdomar som har deltagit i tävlingen.


Aktiviteter under året

 Hamre Voltige arrangerar vanligen två tävlingar per år. Dessa går av stapeln 14 april samt 6-7 oktober 2012. I år ska vi också arrangera Nordiska Mästerskapen som kommer att utföras i Strömsholm 9-10 Juni 2012.  

Då föreningen är liten är ett engagemang från barn, ungdomar och föräldrar en förutsättning för att trevliga tävlingar ska kunna genomföras. Ingen kunskap om hästar behövs för att man ska kunna bidra med sin arbetskraft! Föreningen har även vissa år arrangerat uppskattade träningsläger för egna och andra klubbars aktiva.


Vill du veta mera om Voltige?
Besök Svenska Ridsportförbundets hemsida www.ridsport.se där det finns en hel del trevligt att läsa om just Voltige!  

Hamre Voltige 2011


Följ oss i Sociala Medier...

 

Laget.se Hamre Voltige  Facebook Hamre Voltigeblogg Hamre Voltige

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 03:07 Skribent: Pia Nordlander

Vetlanda Gjuteri logo

 

Optimera_logo_600x152px

Hamre.ridsport.färg.liten

 

SO_2rader_rgb

Postadress:
Hamre RK - Ridsport
Box 1146
72128 Västerås

Kontakt:
Tel: 021800240
E-post: This is a mailto link

Se all info