Hoppa till sidans innehåll

Historik


Haninge Anchors HC är en sammanslagning av ishockeyverksamheterna i Haninge HF, Vendelsö IK och Västerhaninge IF. Den nya sammanslagna klubben bildades den 16 maj 2013 på Haninge HFs årsmöte där den tidigare klubben bytte namn, stadgar och valde ny styrelse. Dessförinnan hade Vendelsö IK och Västerhaninge IF lagt ned sina hockeyverksamheter på sina respektive årsmöten.

 

Under många år hade diskussioner förts till och ifrån om att slå samman hockeyn i Haninge i en klubb. Våren 2012 träffades representanter från de tre hockeyklubbarna för att se hur de kunde förbättra förutsättningarna för hockeyn i kommunen. De insåg direkt att bästa förutsättningarna för ungdomshockeyn var att bedriva verksamheten under en hatt. Bland annat konstaterades det att under en tio årsperiod hade antalet lag halverats i kommunen. En annan tidig insikt i samarbetsdiskussionerna var projektet enbart kunde lyckas om de kunde enas om en gemensam filosofi och värdegrund om hur hockeyverksamheten ska bedrivas.

 

Med hjälp av processledare från Sisu togs under hösten 2012 bland en mängd olika saker en så kallad SWOT-analys fram. En kartläggning av styrkor, svagheter, möjligheter och hot. Samtidigt mejslades en vision fram och den nya värdegrunden GULD (Glädje Utveckling Långsiktighet Delaktighet). På den tillfälliga hemsidan ”Med klubba och puck i Handen” anordnades omröstning av nytt klubbnamn och färgkombination på matchtröjor. Där föddes i demokratisk anda Haninge Anchors och de vinröda matchställen. Det nya klubbmärket togs fram av professionell formgivare. Projektgruppen, representanterna från de tre hockeyverksamheterna, kom att väljas som Haninge Anchors första styrelse.

 

Den 31 augusti 2013 invigdes Haninge Anchors allra första säsong genom uppvisningsmatch mellan herrarnas A-lag och Tre Kronor Legends inför fullsatta läktare i Länna Sport Arena. Under invigningsdagen hade också så gott som samtliga lag i föreningen spelat sin första match i de nya matchställen.

Uppdaterad: 21 SEP 2013 21:53
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Haninge Anchors HC - Ishockey
Torvallavägen
13646 Handen

Besöksadress:
Torvallavägen
13646 Handen

Kontakt:
Tel: +46733124346
E-post: kansli@haningeanchor...