Hoppa till sidans innehåll

Fortsättning skridsko- eller hockeyskola


Har du provat på tjejhockey och vill fortsätta?

Då har vi kombinerad skridsko- och hockeyskola en gång i veckan för tjejer.

Plats: Torvalla IP/Länna Sport Arena
Dag: Onsdagar v.5-9
Tid: På is kl. 18.00-18.50
Samling: Kl. 17.30 i omklädningsrummet

Kostnad 100 kr för 5 tillfällen (28/1, 4/2, 11/2, 18/2, 25/2).

Vi kommer köra hockeyskola på ena halvan av banan och skridskoskola på den andra vilket gör det möjligt för era tjejer att vara med utan full hockeyutrustning. Det räcker med skridskor, hjälm och handskar. Jättebra om ni också har ett halsskydd. Har ni frågor kontakta This is a mailto link

Vi har lite utrustning att låna ut, så om någon behöver låna är det viktigt att ni kommer i tid innan utrustningen tar slut. Det går jättebra att ta med kompisar som inte varit med tidigare – passet är öppet för alla tjejer som vill prova på!

För dom som känner att det här med hockey var kul, jag vill köra mera så finns dels vårt Flickor B lag och dels vår åldersindelade Hockeyskola för både killar och tjejer. Hockeyskolan är uppdelad i olika årskullar men för de som är helt nya på att åka skridskor så passar den yngsta årskullen bäst, oavsett födelseår. 

Om ni är intresserade av Flickor B och/eller Hockeyskolan är ni välkomna att höra av er antingen direkt till de kontakter som finns på hockeyskolans hemsida https://www5.idrottonline.se/HaningeAnchorsHC-Ishockey/Varalag/Hockeyskolan/ eller till den här mailadressen This is a mailto link så skickar vi er förfrågan vidare.

För den del av er föräldrar som är lite nya inom hockeyvärlden och inte känner till vår verksamhet så bra så kommer här lite kort information.

 

Kostnad per säsong

En ishockeysäsong löper generellt mellan september och mars. Vissa lag startar redan i slutet av augusti och en del håller på en bit in i april, beroende på åldersgrupp och intresset i laget.

Haninge Anchors Hockeyskola håller på under perioden oktober – februari/mars. Kostnaden för att delta i Hockeyskolan är 750kr per säsong. Om man börjar efter nyår betalar man halv avgift. Hockeyskolan tränar 1-2 ggr/vecka. Syftet med hockeyskolan är att barnen ska lära sig att åka skridskor och grunderna för ishockeyspel. Som tjej och nybörjare finns det två alternativ till hockeyskola; Skridsko- och hockeyskola enbart för tjejer eller åldersindelad hockeyskola blandat tjejer och killar. 

Utöver hockeyskola kan också välja att vara med på träningarna med Flickor B, som är föreningens flicklag för tjejer födda 2004-2006. Flicklaget har planer på att förlänga säsongen till slutet på mars. Som spelare i någon av föreningens lag betalar man dels en medlemsavgift på 500 kr per år (betalas under hösten så snart säsongen har kommit igång) samt en föreningsavgift som varierar beroende på ålder. För spelare som ingår i laget Flickor B är föreningsavgiften 300 kr/mån. 

 

Utrustning

Varje spelare som bestämmer sig för att vara med i hockeyskolan eller i ett av föreningens lag behöver ha skridskor, halsskydd, hjälm med galler, handskar och klubba (detta gäller inte på skridskoskolan för tjejer). Föreningen står för byxor, träningströja och matchtröja.

Sen finns det ytterligare utrustning att fylla på med såsom axelskydd, armbågsskydd och benskydd men dessa är inte nödvändiga när man är nybörjare. Dock är det alltid bra att skydda sig då det gör ont att ramla på isen, men man kan tex använda in-lines skydd  eller liknande för armbågar och knän till att börja med om man har det hemma.

Det går jättebra att köpa begagnad utrustning! Det finns en del sportaffärer som säljer begagnat och det går att hitta saker på blocket. Vi försöker också som förening att anordna hockey-loppis ibland för att hålla nere kostnaden för varje spelare.

All information finns på föreningens hemsida: www.haningeanchors.se under menyn ”Föreningen/Tjejhockey”

Om ni har några frågor eller funderingar så är ni hjärtligt välkomna att höra av er på email till This is a mailto link .

Hoppas att vi snart ses i ishallen igen!

 

Vänligar hälsningar

Tina Carlson

Ansvarig för Flick- och Dam hockeyn i Haninge Anchors HC.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:30 Skribent: Tina Carlson

Postadress:
Haninge Anchors HC - Ishockey
Torvallavägen
13646 Handen

Besöksadress:
Torvallavägen
13646 Handen

Kontakt:
Tel: +46733124346
E-post: kansli@haningeanchor...