Hoppa till sidans innehåll

Info till föreningar med hockeytjejer


HANINGE ANCHORS är en nystartad hockeyförening i Haninge Kommun. Föreningen är en sammanslagning av de tidigare hockeyverksamheterna i Haninge HF, Västerhaninge IF och Vendelsö IK med huvudsyfte att skapa bättre förutsättningar för kommunens ishockey ungdomar att utöva spel inriktad på både bredd och elit. Istället för att ”slåss” om samma spelare och se dom försvinna iväg utanför kommunen för att kunna utföra idrott på ”sin” nivå så vill vi skapa de bästa förutsättningar inom kommunen. Vi kommer till kommande säsong ha minst ett ungdomslag i varje årskull. I flera årskullar kommer vi att ha flera lag i seriespel med nivåanpassning där så är angivet av förbundet.

 

FÖR TJEJHOCKEYN ser förutsättningarna lite annorlunda ut, inte bara i Haninge Kommun, utan i hela Region Öst (minst). Generellt har det slutat alldeles för många tjejhockeyspelare de senaste åren och återväxten har inte varit i nivå för att kunna fylla på de lag som tidigare har funnits. I Haninge har vi mer är 30 år (!) lång erfarenhet av att bedriva tjej- och damhockey och detta är något som vi nu vill jobba vidare på. Vi anser att vi har bra förutsättningar att lyckas i det att vi har ett etablerat damlag samt ett nystartat Flickor B lag. För Flickor A har vi ett antal egna spelare sedan tidigare samt några spelare som idag har sin tillhörighet i annan förening men som spelar tjejhockey i Haninge. Att vi kommer ha ungdomslag i samtliga årskullar med flera tränings-grupper i flera av lagen är något som också tjejerna kan dra fördel av för att få kompletterande träning på rätt nivå i det fall de vill komplettera sin nuvarande ishockeysatsning inom tjejhockeyn.


VI HOPPAS MED DESSA FÖRUTSÄTTNINGAR kunna skapa en dialog om tjejer som spelar hockey och att öka förståelsen och samarbetet mellan olika klubbar för att ge tjejerna de bästa förutsättningar i sitt ishockeyutövande. För att möjliggöra detta måste vi klubbar vara flexibla. Vi måste se till tjejernas bästa för att möjliggöra spel i både Flick- och i U-lag så länge tjejerna själva vill spela i båda. I och med att förbundet nu har gått in och lättat på i stort sett alla regler för tjejer vad gäller spel i U-lag och i Flicklag i olika föreningar så är det nu upp till oss föreningar att samarbeta för tjejernas bästa.

VAD HANINGE ANCHORS ERBJUDER är en bred tjejhockeyverksamhet där tjejerna står i fokus. Vår verksamhet bygger på att skapa förutsättningar både för de tjejer som väljer att enbart spela i något av våra Flicklag och för de tjejer som även fortsättningsvis vill spela i både F- och i U-lag (antingen i vår förening eller i någon annan förening).

I MENYN FINNS MER INFORMATION direkt riktad till tjejerna. Vi hoppas att ni i det fall ni har tjejer som spelar hockey i er förening men där ni själva inte har möjlighet att bedriva Flicklag hör av er till oss för en fortsatt diskussion och att ni vidarebefordrar denna information till dessa tjejer och deras föräldrar samt till ledarna i deras nuvarande Ungdomslag.

För frågor, synpunkter, kommentarer, önskan om vidare diskussion om tjej-och damhockey så är ni varmt välkomna att höra av er till mig.

 

Vänliga hälsningar

Tina Carlson
Ledamot styrelsen Haninge Anchors med huvudansvar för Tjej-och dam hockey

Mobil: 073-526 14 40                   Email: This is a mailto link

Uppdaterad: 27 AUG 2015 16:40 Skribent: Tina Carlson

Postadress:
Haninge Anchors HC - Ishockey
Torvallavägen
13646 Handen

Besöksadress:
Torvallavägen
13646 Handen

Kontakt:
Tel: +46733124346
E-post: kansli@haningeanchor...