Hoppa till sidans innehåll

Avsiktsförklaringen


En avsiktsförklaring har träffats mellan hockeyklubbarna tillhörande Stockholms Ishockeyförbund för att minska övergångar och spelarflytt mellan föreningarna. Från och med nu ska föreningarnas sportchefer/ordföranden ha dialog vid önskemål om eventuellt provspel eller övergångar.

Detta gäller U9-U16 och inför nästkommande säsong är detta således Team -06 – Team -99. Enligt avsiktsförklaringen får inga aktiva värvningar ske av varken förening eller ledare och förälder i teamen. Uppstår provspels- och övergångsfrågor i Haninge Anchors, att spelare kommer in eller spelare lämnar, ska sportchef ungdom kontaktas och involveras.

Avsiktsförklaringen är en del i att stärka stockholmsishockeyn och skapa en bredare bredd och vassare elit. Sedan många år har problemet belysts med övergångar av barn- och ungdomspelare där ibland hela lag har flyttat från förening till en annan. Det har i mångt och mycket handlat spelare/föräldrar som byter lag för att det anses vara ”grönare gräs” i en annan förening. Detta leder till att föreningar har svårt att bedriva och planera och utveckla sin verksamhet men det leder också till att barn- och ungdomspelare i många fall får orimliga reseavstånd där tiden istället kan användas till läxläsning, skottrampen eller vara tillsammans med kompisarna.

Överenskommelsen bygger på att Stockholmsföreningarna tar sitt ansvar och följer avsiktsförklaringens anda. Den bygger också på att föreningarna tar ansvar för att bibehålla och utveckla en kvalitativ verksamhet som på ungdomsnivå handlar om att utbilda och utveckla hockeyspelare. Haninge Anchors tar detta ansvar och det passar väl in i vår värdegrund – Glädje Utveckling Långsiktighet Delaktighet.

 

Eventuella frågor om Avsiktsförklaringen kan mejlas till This is a mailto link.        

 

Informationsmaterial

Artiklar

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:30
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Haninge Anchors HC - Ishockey
Torvallavägen
13646 Handen

Besöksadress:
Torvallavägen
13646 Handen

Kontakt:
Tel: +46733124346
E-post: kansli@haningeanchor...