Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gösta Blomquist

Briljant tekniker klar

07 AUG 2014 15:40
Lite utav ryktenas man skulle man kunna säga om vårat senaste förvärv och det är med stor glädje som vi kan meddela att Fredric Weigel trots flertalet andra anbud valt att fortsätta sin karriär i Haninge Anchors.
  • Skapad: 07 AUG 2014 15:40

Den 22-årige centern kom tillbaka till sin moderklubb från Vallentuna BK Hockey strax innan kvalet började och väl där visade han upp sig på allra bästa sätt. På totalt åtta matcher skrapade Weigel ihop imponerande 16 poäng och blev också poängbäst av alla i kvalserie D. Med andra ord var han en stark bidragande orsak till våra framgångar och att vi nådde HockeyEttan i slutändan.

Merparten utav säsongen tillbringade Fredric som tidigare nämnt i Vallentuna och under sina två år där har han verkligen öst in poäng. På 72 matcher har det blivit sammanlagt 102 poäng och det är få spelare som kan matcha hans poängsnitt i ettan.

Andra meriter att skryta om är att han fått prova på spel i både SHL (sju matcher) och Allsvenskan (fyra matcher) med Djurgårdens IF.

Som sig bör så tog vi oss ett litet snack med Weigel och hans tankar inför säsongen.
1. Det står nu klart att du vänder hem till moderklubben och frågan är ganska simpel. Varför blir det spel med Haninge Anchors för din del ?.
- Stod och valde mellan klubbar och Haninge har valt att satsa riktigt bra till nästa säsong. Men måste väl säga att det var ”Fimpens” förtjänst till stor del att jag spelar i Haninge !.2. Hur långt är kontraktet ?
- 1 år.


3. Beskriv dig själv som hockeyspelare / spelstil ?
- Teknisk center, hyfsat skridskostark och gillar att göra poäng främst spela fram då.


4. Vad har du för hockeybakgrund ?
- Jag började ju som sagt i Haninge som liten, därefter vidare till Hammarby i 5 säsonger, sen efter det 5 säsonger i Djurgården. Därifrån blev jag "utlånad" till Vallentuna, var tänkt att jag skulle tillbaka men "Challe" och jag kom inte så bra överens så blev kvar i Vallentuna.


5. När du inte spelar hockey vad gör du då ?
- Jag jobbar, hänger med kompisar och min flickvän.


6. Är det någon/några andra spelare/ledare som du känner i Haninge Anchors sedan tidigare ?
- Ja, jag spelade kvalet till ettan med dom flesta i slutet på säsongen så några ansikten känner jag allt till.


7. Säsongen som passerat representerade du först Vallentuna BK och hjälpte sedan Haninge i kvalet att nå HockeyEttan, vad i ditt eget spel är du mest nöjd resp. mest missnöjd med sett till säsongen som helhet?
- Var egentligen nöjd med hela säsongen både personligt och sportsligt, hade en jävligt rolig säsong med Vallentuna där vi egentligen var uträknade med 10 omgångar kvar av serien. men vi tog oss samman och gick som sagt till Allettan i sista matchen med 2 + mål bättre än Arlanda. det var riktigt stämning då kan jag säga. sen i Allettan var vi för tunna.

Kvalet med Haninge var jäkligt kul också, började dåligt men som sagt alla vet hur det slutade.8. Det tog närmare fem säsonger för Haninge att åter bli ett division ett lag. Du som har lång erfarenhet från spel på högre nivå, vad tror du kommer krävas för att Anchors skall kunna etablera sig där ?.
- Vi måste först och främst ha en jävla vilja och stark grupp. sen kommer mycket avgöras i PP/BP så gäller att lägga mycket fokus på det. Och försöka minimera dom enkla misstagen.


9. Det kommer säkert vara lite speciellt för dig att möta Vallentuna i vinter som du representerat de senaste två säsongerna. Men är det något/några andra lag du ser fram emot att i vinter ?
- Ja självklart, har inget negativt att säga om Vallentuna. Mycket bra organisation och ledare, framförallt spelare också. Annars är det alltid kul att knäppa Huddinge på näsan som alltid är favoriter och Visby är alltid roliga och tuffa matcher.


10. Hockeyettan har till mångas glädje gjorts om inför säsongen. Vilka för- och nackdelar ser du med årets upplägg ?.
- Roligt med jämnare matcher och inga skräp lag som förlorar varje match. Blir roligt!


11. Hur ser du på Haninges chanser i HockeyEttan ?
- Vi ska till Allettan, så är det bara, hårt jobb krävs men vi har mycket goda möjligheter


12. Även om det är tidigt och många lag inte har klart med sina lagbyggen, så vill jag att du ändå ska ge dig på en kvalificerad gissning över vilka lag DU tror kommer hamna på en topp 4 placering (efter 22 omgångar).
- Självklart Haninge !, sen ser det ut som Visby/Roma får en stabilt lag, samma sak med Åkers/Strängnäs som har riktiga målgörare i laget. Sista lag att ta sig vidare säger jag Hudiksvall dom är stabila och ingen riktig spelare som sticker ut men dom gör sällan en dålig match.


13. Slutligen så undrar jag om du vill hälsa något till alla läsare och supportrar ?
- Ska bli kul med en ny säsong och hoppas på mycket folk till hallen, var riktigt bra tryck ett par matcher i kvalet. Om ni kommer så lovar jag att vi kan bjuda på riktigt hockeygodis i vinter.

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=10388

Skribent: Daniel Dickman

Postadress:
Haninge Anchors HC - Ishockey
Box 75
13622 Haninge

Besöksadress:
Torvallavägen
13646 Handen

Kontakt:
Tel: +46723990638
E-post: This is a mailto link