Hoppa till sidans innehåll
Foto: Gösta Blomquist

Truppnytt 2015/2016

08 MAJ 2015 10:47
Försäsongen har sen ett par veckor tillbaka kommit igång där grabbarna kör tre gemensamma fyspass i veckan. Detta kommer man göra fram till runt midsommar.
  • Skapad: 08 MAJ 2015 10:47

Sedan är det egen träning som gäller under resterande del utav sommaren och laget samlas åter i början på augusti för att förbereda sig inför träningsmatcherna.

 

Vi kan redan nu presentera fyra träningsmatcher som är klara och den första spelas redan i mitten på augusti.

 

Söndag 16/8 16:00 Borlänge HF - Haninge Anchors Borlänge Ishall
Söndag 23/8 16:00 Haninge Anchors - Köpings HC
Länna Sporta Arena
Söndag 30/8 16:00 Köpings HC - Haninge Anchors Köpings Ishall
Fredag 4/9 19:00 Haninge Anchors - Borlänge HF Länna Sporta Arena

 

Men för att kunna spela dessa matcher så måste vi såklart ha ett lag på isen och det arbetet pågår för fullt. Vi kan idag meddela att en sextett från föregående säsong valt att förlänga sina kontrakt med Anchors.

 

Vi börjar längst bak och där kan vi konstatera att målvaktspositionen är säkrad. Både Alexander Jirhage och Johan Johansson kommer stanna kvar och utgöra Haninge Anchors målvaktspar för säsongen 2015/2016. Två mycket kompetenta målvakter som kommer ge varandra nödvändig konkurrens i vinter.

På försvarssidan har en viktig kugge gett klartecken för ytterligare ett år med Haninge och det är stabile backen Markus Hebrant som därmed är redo för sin tredje säsong med HA.

 

Bland anfallarna har lagets kapten Viktor Fjällby-Johansson meddelat att han kommer spela med Anchors i vinter, vilket blir hans fjärde i föreningen. En spelare som alltid gör sitt jobb men är även en ledargestalt både på och utanför isen.

Utöver Viktor så har även den poängstarke forwarden Robin Sjörén valt att förlänga sitt kontrakt. En lurig forward som både kan göra och spela fram till mål, vilket han visade prov på under föregående säsong. På 33 matcher (Grundserien & Fortsättningsettan) blev det hela 35 poäng (13 mål & 22 assists) för Haninge forwarden som alltså väljer att stanna.

Men det stannar inte där för vi kan även med glädje meddela att Brynäs fostrade ytterforwarden Calle Hallberg kommit överens om en fortsättning med Haninge Anchors. En grovjobbare som alltid ger järnet och hade inte riktigt sin poängstarkaste säsong i ryggen. Dock finns det massor med potential och kanske att det stora genombrottet kommer under årets säsong ?.

 

Sex riktigt goda nyheter men som alltid så kommer spelare att lämna oss och det har nog varit allmänt känt ett tag att Alexander Andersson inte kommer till spel med oss i vinter.

 

Den egen fostrade backen gjorde en oerhört fin säsong med Anchors men nu väntar nya äventyr för den reslige backen som blivit pappa och hans andre hälft som kommer ifrån Vimmerby vill flytta hem. Därför kom det inte som någon större chock när det blev klart att "Alex" kommer lira med Vimmerby HC i vinter. Vi önskar Alexander all lycka i Vimmerby samt de nyblivna föräldrarna all välgång i livet.

 

Laget är som sagt i full gång med förberedelserna inför kommande utmaningar och fler påskrifter samt nyförvärv kommer presenteras så fort något är klart.

Skribent: Haninge Anchors

Postadress:
Haninge Anchors HC - Ishockey
Box 75
13622 Haninge

Besöksadress:
Torvallavägen
13646 Handen

Kontakt:
Tel: +46723990638
E-post: This is a mailto link