Hoppa till sidans innehåll

Resultat från Gästabudstrofen 4/7-15

11 JUL 2015 19:40
Lördagen 2015-07-04 arrangerade SMK Nyköping sin traditionella tävling Gästabudstrofen. I år var start och mål förlagt till Vrena ett par mil väster om Nyköping.
  • Skapad: 11 JUL 2015 19:40

Vädret var minst sagt varmt och det blev en pärs för de flesta att mäkta med den och det gällde att fylla på rejält med vatten.

Det var fyra startande från Haninge MK. Mats Eriksson med Micke Ståhl vid noterna körde i klassen A-förare 2WD. Mats höll sig på vägen fram till SS5 där han slog i höger framdäck i en sten så att fjäderbenet på höger fram vek sig. Med hjulet i fel vinkel tog de sig igenom den sista sträckan (SS6) väldigt lugnt. Detta bl.a. för att ta sig i mål då tävlingen ingick i Stockholms DM. Det blev en femte plats i klassen. 

I klassen C-förare 2WD startade Jonna Eson Brådhe samt Tomas Ekberg med Stefan Nilsson i högerstolen. Jonna rattade fram sin Fiesta på bästa sätt och på   SS5 satte hon den snabbaste tiden i klassen. Hon höll tempot uppe hela tävlingen och knep en pallplats då hon slutade trea i klassen. Grattis!! Tomas otur verkar aldrig ta slut.  I Nyköping fungerade allt bra fram till han kom fram till starten på SS6 där han stannade för att vänta in sin tid - då började motorn att brinna. Så himla tråkigt för honom och vi är många som tycker riktigt synd om honom.

Den fjärde av haningeförarna var Roger Eriksson med Sandra Bergström som kartläsare. De körde I klassen C-förare GrF, R1B samt Gr N 0-1400cc, 1300 Rallycup. Roger rattade sig i mål och vann den klassen. Han var relativt nöjd, men  då en av de tre tävlande i klassen försvann redan på SS1 och den andra åkte av    på SS1 och tappade ca 15 fram till Roger, blev ingen ”kamp” och Roger kände att han tappade den rätta känslan och inte ”taggade” till.

Klubbhus

Klubbhuset har öppet varje
onsdag mellan 18 -21
Välkommen ner och ta en fika med oss. 

   
Folkrace
Caravanhallencup

 

 

 

Postadress:
Haninge MK - Bilsport
Åvavägen 27
13795 Österhaninge

Kontakt:
Tel: 0850032253
E-post: info@haningemotorklu...

Se all info

Våra sponsorer:

 

 

Leif_Wretman_akeri

 

hylast

 

caravanhallen-logo-bmp

 

Deco_el_o_tele

 

dalaromaleriservice

 

Sandbergs_Tank-Pumpserivce

 

assistanskåren

 

ragn_sells_transparant

 

 Kyrkvretens Hydraulic AB