Hoppa till sidans innehåll

Resultat Rallycross

15 SEP 2015 20:02
Lördag den 15 och söndag den 16 augusti var det Strängnäs som stod som arrangörer. Vädret visade sig än en gång från sin bästa sida och det blev kanonväder både på lördagen och söndagen.
  • Skapad: 15 SEP 2015 20:02

Det var bara 4 haningeförare som kom till start på lördagens tävling - Emil Appelkvist, Roger Lunde, Tommy Landholm och Max Rundberg och 3 stycken på söndagen då Roger Lunde inte startade.

Det har gått hårt åt materialet för flera av våra förare, som gjort att de inte kom till start. Roligt var dock att det var många supportar från Haninge MK på plats för att heja fram killarna.

På lördagen den 15 augusti kom Emil på en finfin 3:e plats i A-finalen i Klass 6 Juniorer max 2150cc.

I Klass 4 seniorer max 2150cc körde Roger till sig en plats i A-finalen, men bröt i det 3:e heatet och kom inte till start i finalen.
Han slutade därmed på en 6:e plats totalt.

Tommy slutade 4:a i C-finalen. Max inledde dagen med en heatseger – vilket var riktigt roligt för honom.

Roligt var det också att han  hade lovat Emil att han skulle få raka av Max skägg när Max fixat första heatsegern. Den kom dock snabbare än vad Max hade trott, men ett löfte är ett löfte och på kvällen rök skägget på Max då Emil rakade av det.

På söndagen den 16 augusti upprepade Emil sitt fina resultat från lördagen och knep en ny 3:e plats i A-finalen i Klass 6 juniorer max 2150cc. Som vi redan noterat startade inte Roger denna dag, men Max och Tommy körde där Tommy förbättrade sig från lördagen och slutade nu på en 4:e plats i B-finalen i Klass 4 seniorer max 2150cc. 

 

Lördagen den 5 september arrangerade Films MK finaltävlingen i Svealandscupen  på Bergbybanan norr om Uppsala. Det var en endagarstävling och även om hösten gjorde sig påmind höll sig regnet borta och solen tittade fram av och till. 

I denna tävling startade 5 haningeförare – Emil Appelkvist, Roger Lunde, Max Rundberg, Tommy Landholm och Mattias Lindgren. Av seniorerna i Klass 4 max 2150cc gick det bäst för Roger som slutade på en 4:e plats i A-finalen. Bra gick det även för Tommy som körde riktigt bra och vann C-finalen och slutade därefter på en 3:e plats i B-finalen. Emil körde galant och knep säsongens första vinst i Klass 6 juniorer max 2150cc. Han knep således 1:a platsen i A-finalen – ett stort grattis till honom!!!!

Max hade en riktigt tuff dag. Växellådan rasade på träningen och efter att ha mekat febrilt i flera timmar lyckades han få ihop bilen till det 3:e och sista heatet. I högersvängen efter målrakan gick Max upp i ledningen, men där tog det roliga slut när kopplingen sa upp sig – såå tråkigt att han inte fick köra ett enda heat. Mattias har haft en kämpig säsong detta första år med rallycross och inte heller denna tävling ville det sig väl för honom. Mattias fick köra 1:a heatet men i det 2:a fick han släppa på gasen då motorn inte ville längre och därefter fick han ”kasta in handduken” för fortsatt tävlande.

 

Svealandscupen 2015 är nu avslutad och Emil slutade på en suverän 2:a plats i Klass 6 juniorer max 2150cc. Tommy var den av haninge killarna i Klass 4 seniorer max 2150cc som lyckades bäst och slutade på en 11:e plats av totalt 70 deltagare.

Klubbhus

Klubbhuset har öppet varje
onsdag mellan 18 -21
Välkommen ner och ta en fika med oss. 

   
Folkrace
Caravanhallencup

 

 

 

Postadress:
Haninge MK - Bilsport
Åvavägen 27
13795 Österhaninge

Kontakt:
Tel: 0850032253
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer:

 

 

Leif_Wretman_akeri

 

hylast

 

caravanhallen-logo-bmp

 

Deco_el_o_tele

 

dalaromaleriservice

 

Sandbergs_Tank-Pumpserivce

 

assistanskåren

 

ragn_sells_transparant

 

 Kyrkvretens Hydraulic AB