Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Information gällande skärpta allmänna råd i Uppsala län!
 

Hemmaplansmodellen våg2

(2020-10-21 10:24)
Nu har vi kickat i gång uppstart för Hemmaplansmodellen för årets föreningar!
 
Under veckan har vi besökt ett antal hockeyskolor bland våra föreningar. Idag gör vi vårt sista nerslag hos IFK Österåkers hockeyskolor, en prioriterad och strukturerad verksamhet i föreningen!
 

Inkluderande hockeyskola

(2020-10-15 11:02)
På vår fjärde dag lyfter vi återigen en förening som har en inkluderande ton i hockeyskolan, nämligen FOC Farsta!
 
Veckans tredje nedslag bland hockeyskolor vi vill belysa extra rör sig om Tyresö/Hanvikens arbete med att coronaanpassa den verksamhet som berör många barn!
 
Denna vecka gör vi nedslag i föreningar runt om i Stockholm och belyser olika frågor, idag har turen kommit till Hässelby Kälvesta!
 

Hockeyskola på agendan!

(2020-10-12 15:48)
Under Oktober startar den viktigaste verksamheten inom ishockeyn, nämligen Stockholms alla Hockeyskolor där tusentals barn provar ishockey för första gången. Denna vecka gör vi nedslag i några föreningar ur olika synvinklar och först ut är Hammarby!
 
 

OVR Lighter

(2020-10-06 14:36)
I följande nyhet finns en kortare instruktion om hur OVR Lighter skall användas i systemet. Ovan finns även en instruktionsfilm som visar hur programmet används.
 
"Jämställdhet är en självklarhet" heter den nya forskningsrapporten från RF. En jämställd idrott är en förutsättning för framgångsrik idrottsutveckling. Här kommer konkrets tips till föreningarnas arbete mot en jämställd idrott.
 

Utbildningshöst!

(2020-09-30 15:08)
I helgen gick Träningslära 1 av stapeln ute på Bosön med 32 tränare. Kommande helger har vi fullt på Grundkursutbildningarna, kom ihåg att anmäla dig i tid MEN här är Oktober och Novembers utbildningar där det fortfarande finns platser kvar.
 
I måndags startade vi upp årets Unga ledare utbildning tillsammans med RFSISU Stockholm och Stockholms Handbollsförbund för att ge verktyg för unga ledare i deras resa i ishockeyn (eller handbollen) genom utbildning och mentorskap.
 
Under en heldag guidar vi dig i regelverk och regelnyheter för säsongen. Vi vill även ge dig inblick i hur en domare arbetar på isen och vilken viktig roll domaren har för svensk ishockey.
 

Utbildning NPF

(2020-09-18 16:53)
Den årliga utbildningen i Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar med Lotta Wanning gick av stapeln i veckan för att utbilda och ge tips till hur vi inkluderar alla i ishockeyverksamheten. Utbildningen genomfördes i samarbete med RFSISU Stockholm.
 
I lördags var uppstarten för det nya damjuniorprojektet som drivs av Stockholms Ishockeyförbund i samarbete med Djurgården. 26 tjejer, ålder 15-18 samt klubbtränare bjöds på en dag med temat "Att sätta mål och göra mål".
 

Postadress:
Hanson Brothers HC - Ishockey
Andreas Wohlfeil, Släggbacken 7
17153 Solna

Kontakt:
Tel: +46704222499
Fax: 08216513
E-post: andreas@hansonbrothers.nu

Se all info