Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Med start säsongen 2020/2021 kommer de individuella priser som delats ut efter TV-puckens finalspel att tas bort. ”Vi vet att unga spelare idag upplever en hög stress och press”, säger Anders Lundberg, Spelarutvecklingsansvarig.
 
Svenska Ishockeyförbundet inleder ett samarbete med HealthTech-bolaget Dynamic Code för att kunna testa personer med misstänkt covid-19 på ett snabbt och effektivt sätt.
 
Med anledning av Coronapandemin ställer Svenska Ishockeyförbundet om något i verksamheten under det internationella breaket i november. Se landslagens planering här.
 
Thomas Magnusson och Stefan Ladhe pratar målvaktsspel och har i dagens avsnitt bjudit in hockeyjournalisten, pappan till "Triple Gold Club", Montrealfanet och på senare tid målvaktstyckaren Szymon Szemberg.
 
Från och med den 15 oktober kan föreningar ansöka om kompensationsstöd för ekonomiska konsekvenser av Coronapandemin. Stödet gäller det andra halvåret (kvartal 3 och 4) 2020.
 

SIF kommenterar

(2020-10-08 13:44)
Kommentar från Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson efter regeringens besked om senarelagt beslut om höjning av publikgränsen.
 
Regionträffen kommer att bli en vidareutbildning och fördjupning för samtliga deltagare.
 
Idag blir Veronica Lovensnö den andra kvinnliga domaren att tilldelas Damernas Stora Märke #2.
 
Det är dags att hälsa förbundets nye generalsekreterare Johan Stark välkommen till ishockeyförbundet.
 
Tre Kronor kommer att resa till Tjeckien och Finland för att spela Karjala Tournament i november, det står klart idag, efter att Finland fått tillstånd att arrangera den klassiska turneringen.
 
Har du hört ordet “knytgubbe” förut? Inte? När Fellingsbro-Frövi IK arrangerar Tre Kronors Hockeyskola har ett gäng pensionärer en nyckelroll och är uppskattade av alla: “De är guld värda för föreningen” berättar Tobias Wretfelt.
 

SIF kommenterar

(2020-09-29 11:23)
Kommentar från Svenska Ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson efter regeringens besked i publikfrågan och om behovet av ekonomiskt stöd till idrotten.
 
På grund av den senaste tidens utveckling av Coronapandemin och med anledning av gårdagens möte med Folkhälsomyndigheten, har Svenska Ishockeyförbundet beslutat att ställa in kommande veckors kvalspel till TV-puckens slutspel.
 
Det bor bara drygt 11 000 i kommunen men Nora HC har ändå nästan 40 spelare i sin omtyckta hockeyskola där alla ska känna sig välkomna och där föräldrar bjuds in nära Tre Kronors Hockeyskola och föreningen.
 
I samhället Åseda blomstrar en hockeyskola som blivit oerhört populär. Åseda IF har också valt att arrangera Tre Kronors Hockeyskola helt kostnadsfritt för att göra ishockeyn tillgänglig för alla i samhället.
 

Postadress:
Hanson Brothers HC - Ishockey
Andreas Wohlfeil, Släggbacken 7
17153 Solna

Kontakt:
Tel: +46704222499
Fax: 08216513
E-post: andreas@hansonbrothers.nu

Se all info