Hoppa till sidans innehåll

Stallkompis & Stallvärd


Stallkompis & Stallvärd
 
Steg 1 – Stallkompis

Gillar du att hjälpa andra? Stallkompis är steget för dig som tycker om att vara i stallet även då du inte har ridlektion. Stallkompisen delar med sig av sina kunskaper i stallet och är hjälpsam mot nya medlemmar. Stallkompisen kan gärna följa med och hjälpa stallvärdinnan/värden.  Stallkompis är riktad främst till medlemmar 8-14 år men passar såklart alla i föreningen. Stallkompisen deltar på introduktion där man får lära sig mer om hur man möter människor i stallet och man pratar även om värderingar, ridsportens ledstjärnor.
 
Steg 2  - Stallvärd (fd hjälpledare).

För att få bli stallvärd har du fyllt 15 år. Stallvärd hjälper till i stallet före och efter lektionerna på bestämda dagar. De är med och utbildar hästskötarna och är mentorer till stallkompisarna.
Stallvärden deltar kostnadsfritt på de fortbildningstillfällen som anordnas internt av ridskolan. Stallvärden får också en utbildningspott att nyttja till sin egen ridutbildning t.ex. helgkurser, hopp/dressyrgrupp, terminsavgift. Beloppet fastställs av styrelsen årsvis.
Stallvärdar får kostnadsfritt utbilda sig till Ungdomsledare genom ULK utbildning anordnad av SvRf. Åldergräns 15 år. Utbildningen ger en kunskap att leda enklare aktiviteter samt att vara en god förebild inom ridsporten.

Anmäl ditt intresse till din ridledare eller maila oss på This is a mailto link

Uppdaterad: 01 AUG 2018 20:37 Skribent: Lisa Nilsson
Epost: Adressen Gömd
 
Vill du börja rida hos oss?
HÄR hittar du mer information.

followfp
 
followinsta

 

Postadress:
Haparanda Ryttare - Ridsport
Björka Gård
95335 Haparanda

Kontakt:
Tel: 092213171
E-post: This is a mailto link

Se all info