Hoppa till sidans innehåll

HSKT i kraftmätningen

18 JUN 2012 14:11
HSKT’s pojkar tog sig till final i Kraftmätningen under tävlingar i Kvarnvallen PITEÅ
Haparanda SKT ställde upp med ett mixedlag i lagtävlingen Kräftmätningen i friidrott för 14-15 åringar. I konkurrens med klubbar från Norr- och västerbotten blev HSKT ’s lag trea där vinnaren är direktkvalificerad till finalen som går i Uddevalla i början av september.
  • Skapad: 18 JUN 2012 14:11

Förutom vinnaren i mixedklassen tar Svenska friidrottsförbundet ut de sexton bästa flick- respektive pojklagen från alla deltagande klubbar i Sverige. Haparandas pojkar presterade så pass bra att de kvalificerade sig till finalen i Göteborg-– Det var lite oväntat säger ledarna Anette Nurmela och Lasse Styrman, vi hade väntat oss att tjejlaget skulle ha chansen till final då vi har fler deltagare bland tjejerna fortsätter Styrman.Två av deltagarna i pojkklassen gjorde sina första tävlingar i friidrott, Mi Wirathun som till vardags spelar fotboll i HFF deltog med gott resultat  i alla grenar, 100m häck, längd, kula, höjd, spjut och 800m, medan  Phachon ”Nat” Chanthra  som inte sysslar med någon idrott - även han med i alla grenar - hoppade in i laget med kort varsel och samlade ihop många värdefulla poäng till HSKT.– Nu hoppas jag att vi har möjlighet att skicka även tjejerna ner till Uddevalla för att stötta killarna, vi åkte ju till Piteå som ett lag och det är som ett lag jag tycker vi ska åka ner till finalen även om inte tjejerna deltar i finalen i lagtävlingen, säger ledaren Tony Kumpula, det finns säkert någon tävling där i närheten så att tjejerna också får ett tävlingstillfälle. Styrelsen får se över om vi kan få något stöd från kommunen eller företag så att hela gänget får åka ner.


Länk till tävlingsbestämmelser:

https://www.friidrott.se/ungdom/kraftmat/arena/intro.aspx

Skribent: Tony Kumpula

Börja träna friidrott i HSKT

 hsktfriidrott instagram

 

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till Haparanda SKT Friidrott

Gruppbild

 

HSKT våren 2015

 

Gruppbild

 

Gruppbild

 
Nordea Regiomästerskap

Nordea Regiomästerskap

HSKT Nordea

Barents

-------SPONSORER-------
Ica Maxi Haparanda

Gräv & Last Potila AB

https://www.instagram.com/hsktfriidrott/

Postadress:
Haparanda SKT - Friidrott
Box 86
95322 Haparanda

Besöksadress:
Aspenhallen
95334 Haparanda

Kontakt:
Tel: +46727131752
E-post: hsktfriidrott@hotmai...

Se all info