Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


12.50 startar Friidrottskanalens sändning från Stafett-SM på Slottsskogsvallen.
 
Armand Duplantis vann Diamond League-tävlingen i Eugene på 5.91. "Det var min första utomhusgala för säsongen, så för min del handlade det mest om att få en känsla för utomhussäsongen", säger Mondo.
 
Manliga stavhopparna har maximal otur med vädret det här DL-året. Först blev deras tävling i Doha flyttad en dag framåt och nu i Eugene har prognoser om blåst och regn fått arrangörerna att tidigarelägga staven 18 timmar till kvällen före huvudgalan.
 
För våra USA-friidrottare råder finaltider med både direktkval till ”NCAA Div 1”-mästerskapen och själva mästerskapen för de mindre collegen i ”NCAA Div 2”. Så formen skall vara toppad och det är den bevisligen hos Filippa Miller och William Frobe!
 
Elva svenska friidrottare var den här onsdagskvällen spridda över fyra galor i Grekland, Tyskland, Spanien resp Finland. Samlade utfallet blev två nya och ett tangerat pers samt nio personliga årsbästan – varav åtta även var nya svenska årsbästan.
 
Tävlingsintensiteten i Europa trappas upp ytterligare och det märks genom att även mitt-i-veckan-dagarna tas i anspråk. Idag onsdag den 25 maj t ex tävlar svenskar på Continental Tour-galor i Grekland, Finland, Spanien och Tyskland:
 
I förra veckan presenterades arrangörer för 13-14 åringarnas Svealands och Götalandsmästerskap. Nu står det klart att det blir Sollefteå GIF som arrangerar Norrlandsmästerskapen. Mästerskapet arrangeras 3-4 september på Nipvallen i Sollefteå.
 
Inför sommarens friidrottsskola 2022 finns det möjlighet att söka medel ur Projektstöd IF för att bredda sin friidrottsskola.
 
Under 2021 deltog 48 föreningar i Kraftmätningen. I veckan drar årets omgång av lagtävlingen igång, just nu med 43 anmälda föreningar.
 

Det hände också i helgen

(2022-05-23 13:20)
Vi har redan här på friidrott,se rapporterat om bl a Varvet, Diamond League, kastare i Halle och ett juniorrekord i mångkamp. Men det hände ännu mer intressant denna extremt innehållsrika helg så här kommer en ”Det hände också”-rapport!
 
Föreningen Friidrottens Stora Grabbar & Tjejer har utsett årets Fadderstipendiater. Stort grattis till stjärnskotten Maja Åskag, Wilma Nielsen, Oskar Edlund och Gabriel Wallmark som får 10 000 kronor vardera!
 
Utomhussäsongen är igång och flera landslagsaktuella juniorer har redan visat framfötterna. "Jättekul att se en riktigt hög nivå redan i början av sommaren", säger juniorlandslagsledaren Mikael Wennolf. Här tydliggörs vad som gäller inför JVM.
 
Ett tolv år gammalt svenskt juniorrekord föll vid helgens Ljungby Mångkamp: Arrangörsklubbens Jacob Thelander genomförde nämligen en tiokamp som gav poängtotalen 7.823 – och överträffade därmed Petter Olsons sedan 2010 gällande rekord med 60 p.
 
Spårvägen hade på lördagen bjudit in till en möjlighet för alla som ville att springa 5000m bana. Resultatet av premiären för ”Hoka Spåret 5000” blev ett 80-tal startande i åldrar mellan 16 och 80 år med tider spridda mellan 13:27 och 29:21.
 
I samband med träningslägret i grekiska Kalamata passade Thobias Montler och Maja Nilsson på söndagen på att smyga i gång också sommarens tävlande. Utfallet av denna formtest var inte att klaga på: Thobias 8.10 i längd och Maja 1.88 i höjd!
 

Börja träna friidrott i HSKT

 hsktfriidrott instagram

 

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till Haparanda SKT Friidrott

Gruppbild

 

HSKT våren 2015

 

Gruppbild

 

Gruppbild

 
Nordea Regiomästerskap

Nordea Regiomästerskap

HSKT Nordea

Barents

-------SPONSORER-------
Ica Maxi Haparanda

Gräv & Last Potila AB

https://www.instagram.com/hsktfriidrott/

Postadress:
Haparanda SKT - Friidrott
Box 86
95322 Haparanda

Besöksadress:
Aspenhallen
95334 Haparanda

Kontakt:
Tel: +46727131752
E-post: hsktfriidrott@hotmai...

Se all info