Hoppa till sidans innehåll

Bra att veta inför tävling


 

Under denna sida hittar du all välbehövlig information som kan vara bra att känna till inför och under en tävling. Du hittar både filmer, kortare sammanfattning och ett dokument med mer detaljerad information som du kan ladda ner nedan.

 

En kort videofilm från svenska friidrottsförbundet om hur en tävling kan gå till.

Kort sammanfattning

Att tävla ska vara kul och inget som man ska vara rädd för, en bra start kan därför vara att starta på en mindre tävling i närområdet för att känna på hur det känns att vara med i en friidrottstävling. Tänk på att anmäla dig i tid till tävlingen du tänkt delta i. Haparanda SKT står för anmälningsavgiften. De flesta tävlingar har ett sista anmälningsdatum, ta god hänsyn till denna då du annars oftast inte är garanterad plats + att det är dubbelanmälningsavgift. Inför en tävling är det väldigt viktigt att du läser tävlingens PM, här står nyttig information kring tävlingen som du bör ta del av. De flesta tävlingar fungerar på ett liknande sätt men det finns ändå små detaljer som kan skilja mellan olika tävlingar vilket pm:et kan ge ett stöd för hur det fungerar i respektive tävling. I närheten av tävlingspm:et bör det även finnas ett tidsprogram och startlista till tävlingen några dagar innan tävlingsdatum. Efter avslutad tävling publiceras resultaten vanligtvis på arrangörens hemsida.

Tänk på att vara ute i god tid inför en tävling. I regel bör du vara på tävlingen minst en timme innan din gren startar. Du ska ha god tid på dig att värma upp samt att inom alla löpgrenar är det på nästan alltid skriftlig avprickning en timme innan start. Missas denna avprickning finns det stor risk att du inte får springa loppet. För resterande grenar gäller oftast kvartsregeln, det innebär att en muntlig avprickning sker av en grenfunktionär ca en kvart innan grenen startar (gäller även löpning). Strax innan och efter uppropet har du chansen att göra ett antal provhopp/kast.

På länken nedan finns ett längre dokument som du kan ladda ner, innehållandes all nödvändig information du kan tänkas behöva vid en tävling. En tävlingsguide skapad för att underlätta för dig som aktiv, förälder, ledare och tränare m.m.

 

Haparanda SKT Friidrotts tävlingsguide för aktiva, tränare/ledare och föräldrar

 

Var en god förebild!

Tänk på att alltid försöka vara en god förebild ute på banan eller på läktaren vid träning och tävling.  I Haparanda SKT hejar vi på alla oavsett läge, ta gärna del och inspiration i videon från Stockholmidrotten nedan.

 

Uppdaterad: 05 DEC 2019 20:11 Skribent: Simon Styrman
E-post: Adressen Gömd

Börja träna friidrott i HSKT

 hsktfriidrott instagram

 

Du som gör dina spel med ditt spelkort, eller spelar via nätet har möjlighet att ge ditt stöd till Haparanda SKT Friidrott

Gruppbild

 

HSKT våren 2015

 

Gruppbild

 

Gruppbild

 
Nordea Regiomästerskap

Nordea Regiomästerskap

HSKT Nordea

Barents

-------SPONSORER-------
Ica Maxi Haparanda

Gräv & Last Potila AB

https://www.instagram.com/hsktfriidrott/

Postadress:
Haparanda SKT - Friidrott
Box 86
95322 Haparanda

Besöksadress:
Aspenhallen
95334 Haparanda

Kontakt:
Tel: +46727131752
E-post: hsktfriidrott@hotmai...

Se all info